Strojna oprema
06.06.2008 10:06
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Canon predstavil 44-palčni tiskalnik za CAD in GIS

Canon Europe je predstavil svoj prvi 44-palčni tiskalnik velikega formata, razvit posebej za računalniško podprto načrtovanje (CAD) in geografske informacijske sisteme (GIS). Tiskalnika imagePROGRAF iPF810 in imagePROGRAF iPF820 imata oba pet “dye” in pigmentnih barvnih črnil, združujeta pa hitro izpisovanje z učinkovito porabo črnila in nizkimi stroški lastništva.

ImagePROGRAF iPF810 in imagePROGRAF iPF820 zmoreta natisniti izpis formata A1 v 24 sekundah, A0 pa v 47 sekundah, kar je hitreje kot pri nekaterih njunih tekmecih. Izpisujeta lahko črte, debeline vsega 0,02 mm in z 0,1-odstotno natančnostjo odstopanja, kar je v okoljih CAD in GIS, kjer se zahteva natančnost pri izpisovanju gradbenih načrtov, zemljevidov in tehničnih načrtov, ključno.

imagePROGRAF iPF810 in imagePROGRAF iPF820 sta namenjena produkcijskim okoljem CAD in GIS ter tiskanju na zahtevo, kjer sta potrebna hitrost in stroškovna učinkovitost. To predstavlja tudi idealno rešitev za podjetja, ki nimajo lastnih tiskalnikov velikega formata. Primerna sta tudi za velika podjetja CAD in GIS ter lokalne vladne ustanove s številnimi uporabniki, ki potrebujejo hitre in zmogljive tiskalnike za izpisovanje velike količine dokumentov.

Glavna razlika med modeloma je, da ima iPF820 dve roli z možnostjo samodejne menjave papirja, kar mu omogoča tiskanje večjih količin dokumentov na različnih formatih in tipih medijev. iPF810 je mogoče dodati zbirno enoto za hitro zaporedno tiskanje in tiskanje brez prisotnosti osebja. Oba tiskalnika zmoreta brezrobo tiskanje – edinstvena lastnost Canona -, s čimer prihranimo čas pri končni obdelavi. Kartuše črnila je mogoče zamenjati med delovanjem, imajo pa zmogljivosti 330 ml in 700 ml.

Trdi disk, zmogljivosti 80 GB, daje možnost shranjevanja ponavljajočih izpisov, strankam, poslom ali uporabnikom pa je mogoče dodeliti do 30 različnih poštnih predalov. Zaradi varnostnih razlogov je na voljo možnost, da se datoteke ne shranjujejo ali da se jih varno izbriše s trdega diska.

Tiskalnika bosta v Evropi na voljo od septembra 2008.


Prijavi napako v članku