Računalništvo, telefonija
14.02.2005 11:38

Deli z drugimi:

Share

CA z novim vodstvom

Podjetje Computer Associates je objavilo, da so Johna Swainsona imenovali za izvršnega direktorja. Swainson bo svoje delo nadaljeval tudi kot predsednik podjetja. John Swainson, 50 let, se je pridružil podjetju CA novembra 2004, potem ko je zaključil 26-letno kariero pri IBM-u. Svojo novo vlogo je prevzel od Kennetha D. Crona, 48 let, ki je to delo opravljal od aprila 2004. Kenneth Cron ostaja na mestu direktorja podjetja, ki ga zaseda že od leta 2002.

“Ken in John sta v zadnjih dveh mesecih in pol odlično sodelovala, tako da sem zelo zadovoljen z njunim delom,” je povedal predsednik upravnega odbora Lewis S. Ranieri. “John je pokazal, da zelo dobro pozna podjetje in njegove tehnologije, njegove izkušnje v industriji pa so dragocena pridobitev. Zaupanje v njegove sposobnosti vodenja in strategije je prepričalo upravni odbor podjetja, da smo ga izvolili za izvršnega direktorja.”

G. Ranieri je zelo pohvalil tudi Kennetha Crona, ki je v zadnjih devetih mesecih v vlogi izvršnega direktorja pomagal stabilizirati podjetje.

“Zelo sem hvaležen Kenu, ki se je uspešno spopadel z izzivom vodenja podjetja CA skozi to nemirno obdobje,” je povedal g. Ranieri. “Ken in direktor poslovanja Jeff Clarke sta uspešno prebrodila pomembne ovire. Podjetje je v zadnjih treh četrtletjih delovalo solidno, preživelo je rekonstruiranje, naredilo dva strateška prevzema, ki smo ju dodali v zbirko izdelkov za varnost, zarisalo je strategijo rasti in na ključnih vodstvenih položajih še naprej zaposluje vrhunsko usposobljene posameznike. Veliko zaslug za to gre Kenu in zelo me veseli, da je privolil v to, da ostane v upravnem odboru podjetja CA.”


Prijavi napako v članku