Trdi diski
05.07.2011 17:31
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Buffalo kmalu na trgu z estetsko dovršenim prenosnim diskom

Povprečnemu uporabniku en terabajt velik trdi disk več kot zadostuje.
Povprečnemu uporabniku en terabajt velik trdi disk več kot zadostuje.

Podjetje Buffalo je predstavilo svoj nov prenosni trdi disk, ki bo zaradi dovršene zunanjosti zelo lepo pasal na mizo poslovneža ali domačega uporabnika. Gre za prenosni trdi disk iz linije MiniStation, poimenovan kot HD-PCT1TU2. Ta poleg lepe zunanjosti ponuja tudi precejšnjo kapaciteto za shranjevanje podatkov. Uporabniki bodo namreč nanj lahko shranili do terabajt podatkov.

Teža tega trdega diska je zelo majhna, saj znaša le 165 gramov. Pri tem velja omenitit tudi njegove dimenzije, ki znašajo 77 x 14 x 114 milimetrov. Kupci bodo ob njegovem nakupu dobili tudi programsko opremo za upravljanje porabe energije ter možnostjo kriptiranja in izvajanja varnostnih kopij. Nekoliko slabša lastnost trdega diska HD-PCT1TU2 pa je v tem, da za pretok podatkov uporablja le USB 2.0. Kljub temu pa bo za srednje in manj zahtevne uporabnike tudi tak način prenosa podatkov povsem zadovoljiv.

Za konec še čas prihoda in njegova cena. Prvi, ki si bodo trdi disk HD-PCT1TU2 lahko privoščili, bodo Japonci. Na japonskem trgu bo namreč na voljo od meseca julija, zanj pa bo potrebno odšteti preračunanih 118 evrov. Na ostalih trgih ga lahko pričakujemo kmalu za tem.

Vas zanima več iz te teme?
SSD diski zunanji trdi diski

Prijavi napako v članku