Strojna oprema
03.03.2008 10:55
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Buffalo bo prevetril trg optičnih pogonov

PC H.AND, pooblaščeni uvoznik in zastopnik izdelkov podjetja Buffalo Technology, je predstavil prvi prenosni zunanji trdi disk, velik 500 GB. Družini prenosnih trdih diskov Mini Station Turbo USB se pridružuje model HD-PS500U2. Ta predstavlja idealno rešitev za uporabnike, ki želijo na prenosno napravo shranjevati velike količine podatkov, med drugim tudi glasbo, digitalne slike in filme.

Buffalova rešitev, velika okoli 6 centimetrov, lahko pristane v vsakem žepu, z večjo zmogljivostjo in prenosljivostjo pa predstavlja odlično rešitev za uporabnike prenosnikov, saj jo lahko uporabijo za izdelavo varnostnih kopij pomembnih podatkov ter tako ne zavzemajo prostora na trdem disku prenosnika. Podatke, shranjene na trdem disku, poleg robustnega zunanjega ohišja ščiti tudi notranjost, kjer se nahajajo materiali, ki absorbirajo tresljaje, “plavajoča” zasnova trdega diska pa kar najbolj zmanjša morebitne vibracije. Dodatno zaščito zagotavlja tudi programska oprema Secure Lock Ware Encryption Software for Windows, ki onemogoča neavtoriziran dostop do podatkov, shranjenih na trdem disku. Celoten nabor rešitev v družini izdelkov MiniStation Turbo USB je združljiv z vsemi sistemi Windows (2000, XP in Vista) in vsemi operacijskimi sistemi Mac OS X, vključno z Leopardom.

Buffalo je prav tako sporočil, da namerava marca letos vstopiti na trg optičnih pogonov z naborom zunanjih pogonov DVD, namenjenih tehničnim navdušencem. Vrhunski izdelki, ki bodo združljivi z obstoječim formatom DVD, bodo podpirali tudi oba nova formata, tako Blu-ray (branje in zapisovanje) kot tudi umrli HD DVD (samo branje). Prihajajoče novosti bodo opremljene z Buffalovo tehnologijo Turbo USB in programsko opremo Nero.


Prijavi napako v članku