Telefoni
04.05.2011 09:14
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bsquare MDP: Razvijalski mobilnik, da te kap

Se vam že cedijo sline?
Se vam že cedijo sline?

Korporacija Bsquare je v sodelovanju s podjetjem Qualcomm pripravila razvijalski pametni mobilni telefon, ki se po zmogljivosti lahko povsem kosa celo s prenosnimi računalniki. To ne preseneča, saj v oblikovno zanimivem ohišju skriva izredno zmogljivi dvojedrni procesor Qualcomm MSM8660 takta 1,5 gigaherca. Procesor lahko v navezi z vgrajeno grafično kartico Snapdragon Adreno 220 povsem tekoče predvaja visokoločljive filmske posnetke (1080p) s povprečno frekvenco 30 sličic na sekundo. Grafična kartica nudi podporo še uveljavljenima standardoma Open GL ES 2.0 in Open VG 1.1.

Pametni mobilni telefon Bsquare Mobile Development Platform (MDP) za prikazovanje slik uporablja 3,61-palčni oziroma 9,2-centimetrski na dotik občutljiv zaslon. Za zajemanje nepozabnih trenutkov in opravljanje videokonferenc sta na voljo kameri ločljivosti 13 milijonov točk in en milijon točk, medtem ko je za shranjevanje podatkov na voljo 16 gigabajtov pomnilnika. Vgrajena šestkanalna zvočna kartica zagotavlja predvajanje ušesu prijetne glasbe. Za povezovanje z zunanjimi napravami je na voljo priključek HDMI-M. Celoto zaključuje Googlov mobilni operacijski sistem Android 2.3 Gingerbread.

Pametni mobilni telefon Bsquare Mobile Development Platform (MDP) je namenjen predvsem razvijalcem mobilne programske opreme. S tem programske hiše namreč pridobijo neposredno možnost izdelave, optimizacije, preizkušanja in priprave grafično obogatenih aplikacij za široko paleto mobilnikov, ki temeljijo ali bodo temeljili na osnovi procesorja Qualcomm MSM8660. Poleg tega je razvijalski pametni mobilni telefon Mobile Development Platform vse prej kot poceni. Podjetje Bsquare namreč zanj zahteva kar preračunanih 900 evrov.


Prijavi napako v članku