Računalništvo, telefonija
29.03.2005 12:18

Deli z drugimi:

Share

Brezžična rešitev CiscoSecure za šole

Podjetje Cisco Systems je na srečanju konzorcija za šolska omrežja v Washingtonu napovedalo brezžično rešitev CiscoSecure za K-12, ki bo učiteljem in dijakom prinesla bogatejše izobraževalne vsebine in vire, hkrati pa ponudila višjo stopnjo mobilnosti, priročnosti in optimizirano varnost.

Brezžična rešitev CiscoSecure za K-12 razširja doseg klasičnih ožičenih omrežij internetnega protokola (IP) s ponudbo integrirane brezžične omrežne povezave za dijake in učitelje. Z razširitvijo šolskih omrežij na kraje, kjer bi bila ožičena povezljivost predraga ali omejena zaradi arhitekturnih izzivov, lahko učitelji in dijaki opravljajo iste ključne naloge prek brezžičnega omrežja z vodilnimi varnostnimi rešitvami podjetja Cisco Systems.

Brezžična rešitev CiscoSecure za K-12 približa tehnologijo in vsebine dijakom in učiteljem, ne glede na njihovo fizično lokacijo. Zmožnost brezžične povezljivosti z visoko stopnjo varnosti pripomore k ustvarjanju bolj tesno povezane izobraževalne skupnosti, hkrati pa šolam omogoča optimalno razpršitev proračuna, saj razširi osnovni ožičeni dostop do omrežja LAN v starejše zgradbe ali začasne izobraževalne prostore. Posamezni elementi rešitve se glede na geografske in arhitekturne potrebe posameznega šolskega okrožja lahko razlikujejo, tipična konfiguracija pa vključuje: dostopovne točke Cisco Aironet Series, s tehnologijo Cisco združljive prenosnike in dlančnike, Cisco usmerjevalnike in preklopnike Cisco Catalyst, strežnik Cisco Clean Access Control, Cisco Security Agent in programsko opremo CiscoWorks za centralizirano upravljanje omrežja.


Prijavi napako v članku