Računalništvo, telefonija
10.11.2004 21:59
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Brezplacni telefonski klici v hotelu Domina Grand Media

Ljubljanski hotel Domina Grand Media je prvi hotel na svetu, ki svojim gostom zagotavlja brezplacne telefonske klice v 43 držav ali na vse pomembnejše destinacije na planetu. Domina Grand Media torej ni le prvi hotel na svetu, ki v celoti deluje na IP-platformi in s svojo opremljenostjo velja za vzorcni primer v svetovnem merilu, ampak s ponudbo brezplacne telefonije postavlja nove standarde v svetovnem hotelirstvu. Brezplacne klice omogoca telekomunikacijsko podjetje Voljatel, kjer nameravajo omenjeno storitev ponuditi tudi drugim ponudnikom poslovnih in turisticnih namestitev.
Hotel, kakršnega je z letošnjim poletjem dobila slovenska prestolnica, bi prav lahko iskali kje v Singapurju, New Yorku ali Dubaju, pa vendar ga je njegov investitor, avstrijsko gradbeno podjetje Alpha Baumanagement, zgradilo v Ljubljani. Dosedanje izkušnje hotela kažejo, da se v njem odlicno pocutijo poslovneži, ki za svoje nemoteno delo potrebujejo zmogljive internetne povezave in popolno brezžicno pokritost.
Podjetje Voljatel telekomunikacije je poleg brezplacne telefonije v 43 držav sveta v hotelu poskrbelo tudi za izvajanje storitev širokopasovnega dostopa do internetnega omrežja, do katerega lahko gostje dostopajo preko žicne ali brezžicne komunikacije. Posebnost Domine Grand Media je med drugim celotna pokritost s signalom za brezžicno povezavo, kar pomeni, da lahko po spletu deskamo tudi v dvigalu ali v najgloblji kletni garaži. Za nemoteno povezovanje skrbi Ciscova strojna in programska oprema, prek katere gostje dostopajo do Voljatelovega omrežja.


Prijavi napako v članku