Računalništvo, telefonija
20.02.2011 14:30

Deli z drugimi:

Share

Brezplačne e-knjige za razvijalce WP7 aplikacij

Brezplačne e-knjige za razvijalce WP7 aplikacij
Brezplačne e-knjige za razvijalce WP7 aplikacij

Na nekem kanadskem blogu so objavili 4 popolnoma brezplačne povezave do e-knjig, ki bi jih v svoji e-knjižnici moral imeti vsak pošten razvijalec v okolju Windows Phone 7. Gre za knjigi avtorjev Charlesa Petzolda – Programiranje WP 7, Roba Milesa – Windows Phone programiranje v C # ter knjigi UI dizajn in interakcije – vodnik za WP 7 in Vzorci in prakse – Windows 7 priročnik za razvijalce.

Knjiga Charlesa Petzolda – Programiranje WP7 vsebuje več kot 1.000 strani. V njej obravnava ne samo Silverlight in XNA razvoj, ampak tudi tehnike programiranja, povezane z mobilno tehnologijo. Charles Petzold je namreč človek, ki je dobesedno napisal knjigo o razvoju operacijskega sistema Windows.

Rob Miles – Windows Phone Programiranje v C #, je “Modra knjiga”, ki obravnava uvodno programiranje v C # in 19 delov WP7 začetniških inštrukcij v video obliki. Knjiga je na voljo s paketom, ki vključuje številne praktične vaje in PowerPoint predavanja.

UI Dizajn in interakcija – priročnik za Windows Phone 7
, je namenjen za resen razvoj aplikacij, prodajo le teh na Marketplace-u in seznanitvijo z najnovejšimi UI smernicami.

Vzorci in prakse – Windows 7 vodič za razvijalce, obravnava stvari kot so vzorci MVVM oblikovanja, povezovanje s spletnimi storitvami, storitve v oblaku in podobno. Knjiga je napisana iz strani Microsofta in Practices skupine, katerih naloga je, da delijo svoje znanje o najboljših načinih za izgradnjo aplikacij.

Več podrobnosti o brezplačnih knjigah, si lahko preberete na tem naslovu.


Prijavi napako v članku