Računalništvo, telefonija
18.05.2011 20:44

Deli z drugimi:

Share

Brezplačna poletna šola računalništva za dijake

Brezplačna poletna šola računalništva za dijake
Brezplačna poletna šola računalništva za dijake

Ljubljanska Fakulteta za računalništvo in informatiko (FRI) bo tudi letos v času šolskih počitnic izvedla brezplačno poletno šolo. Namenjena je dijakom, ki želijo izpopolniti svoje znanje s področja računalništva, informatike in razvoja aplikacij. Hkrati pa imajo udeleženci priložnost, da dobijo informacije o fakulteti in študiju iz prve roke. Programe pripravljajo in izvajajo raziskovalci s FRI.

Dosedanje delavnice so bile med dijaki zelo dobro sprejete, saj Poletna šola FRI dijakom omogoča, da se na zabaven način spoznajo s študijsko vsebino na fakulteti in se na ta način lažje in pod manjšim pritiskom odločijo, na kateri fakulteti bodo nadaljevali izobraževanje. Namen poletne šole je tudi spodbujanje druženja med mladimi.

Letošnja Poletna šola FRI – tokrat že peta po vrsti – bo potekala med 27. junijem in 15. julijem. Na FRI so pripravili šest 5-dnevnih programov poletne šole: Spletni kung-fu, kjer se bodo dijaki naučili, kako zasnujejo računalniško omrežje in kako ga zaščitijo, Multimedija z osnovami izdelave dobre fotografije in videa, Futurama računalniških vezij, kjer se bodo seznanili z osnovami računalniških vezij, njihovega povezovanja ter uporabe senzorjev pri krmiljenju različnih naprav. Na programu Android bodo dijaki razvili android aplikacijo za mobilne telefone, na programu GNU/Linux pa bodo vzpostavili zmogljiv spletni strežnik ter namestili preprosto spletno stran. V sklopu programa Priprava na tekmovanje IOI se bodo udeleženci pripravljali na Mednarodno olimpijado v informatiki.

Poletna šola FRI je v celoti brezplačna. Prijave FRI sprejema do 15.6.2011 junija na naslov Fakulteta za računalništvo in informatiko, Tržaška 25, 1000 Ljubljana s pripisom Za Poletno šolo FRI. Število mest je omejeno na 20 udeležencev na posamezni program.

Poletna šola FRI je sofinancirana s strani Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo RS.


Prijavi napako v članku