Igre
07.06.2011 11:01
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Brezplačna igra “Ultima IV: Quest of the Avatar”

Računalniška igra "Ultima IV: Quest of the Avatar" je že navdušila mnoge!
Računalniška igra "Ultima IV: Quest of the Avatar" je že navdušila mnoge!

Nekdaj izjemno priljubljena računalniška igra “Ultima IV: Quest of the Avatar” je ponovno na voljo za prenos na spletni strani http://goo.gl/MgDqG in to povsem brezplačno. Glavna »krivca« za to sta programski hiši Electronic Arts in BioWare Mythic. S tem dejanjem sta podjetji obeležili 30. obletnico izdaje prvega poglavja legendarne računalniške igre Ultima, ki jo je pripravil programer Richard Garriott.

Računalniška igra “Ultima” je bila prvič sicer naprodaj že daljnega leta 1985 in sicer ekskluzivno za računalniške sisteme Apple II. To je bila dejansko prva igra iz trilogije “Doba luči” (Age of Light). Ta se je močno razlikovala od bodočih iger iz družine Ultima, saj je tu prevladoval boj proti zmajem. Vse naslednje izdaje računalniških iger iz družine Ultima pa so temeljile predvsem na namišljenih zgodbah in etiki.

Glavni cilj igre je osebnostni razvoj glavnega junaka, in sicer z namenom, da postane duhovni vodja v svetu Britanije. Tu velja izpostaviti predvsem možnost »izgradnje« glavnega junaka z numeričnimi lastnostmi, kar je seveda značilno predvsem za računalniške igre RPG (Role-Playing Game). V igri “Ultima IV” igričarji lahko sami odločajo o usodi svojih junakov med številnimi etičnimi vprašanji. Tu seveda ne gre zanemariti številnih dialogov med glavnimi akterji. Dobri stari časi, ni kaj!

Vas zanima več iz te teme?
Electronic Arts igre

Prijavi napako v članku