Aplikacije in dodatni programi
Socialna omrežja
15.01.2022 09:35

Deli z drugimi:

Share

Brezplačen neomejen prostor v oblaku

Skoraj nemogoče je, da bi bilo res, vendar je tukaj prvi oblak na svetu, ki ponuja neomejeno količino prostora, in to popolnoma brezplačno.
Telegram ponuja neomejen in brezplačen oblak
Telegram ponuja neomejen in brezplačen oblak

Ne, to ni mit, niti ni kakšna potegavščina. Če ste kadarkoli videli oglas za brezplačen prostor v oblaku, je bila za njim vedno nekakšna omejitev ali pa je bilo na koncu potrebno doplačilo, vendar ne pri tem.

Ponudnik oblaka je priljubljena storitev Telegram.

Telegram je bolj znan kot storitev za varno izmenjavo sporočil kot tudi za neomejeno deljenje datotek med prijatelji.

Vse skupaj se je začelo, ko je podjetje na Twitterju objavilo, da za razliko od Googla in Appla, ki ponujata oblačen prostor za doplačilo, oni ponujajo oblak popolnoma brezplačno – in to z neomejenim prostorom.

Kasneje se je sicer izvedelo, da Telegram sam ne ponuja oblačnih storitev, temveč ponuja zgolj dostop do API-ja za razvijalce, ki omogoča dostop do neomejenega brezplačnega prostora.

TeleDrive je dostop do neomejenega oblaka želel ponuditi širši javnosti, zato so začeli z izdelavo aplikacije, ki bi to omogočala.

Aplikacijo so razvili in je že na voljo, deluje pa zelo preprosto. Vse, kar je potrebno je, da uporabnik prenese aplikacijo na mobilni telefon. Hkrati je potrebno imeti naložen tudi Telegram za povezavo.

Omejitev prostora sicer ni, je pa omejitev preko aplikacije za prenos, in sicer 1.5 GB od oblaka in 2 GB do oblaka. Teh omejitev se lahko “rešimo” tako, da plačamo 10 ameriških dolarjev za letno naročnino, ki podpira razvoj in zagotavljanje podpore.

Ker je Telegram že od začetka osredotočen na varnost in zasebnost uporabnikov, je tudi oblak popolnoma zaseben.

Na žalost pa se lahko zgodi tudi, da bo Telegram dostop do API-ja v prihodnosti onemogočil in s tem bo tudi konec brezplačnega neomejenega prostora. Zato vam toplo priporočamo, da tega “oblaka” ne uporabljate kot primarno storitev shranjevanja datotek.

Vas zanima več iz te teme?
oblak

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več