Aplikacije in dodatni programi
Socialna omrežja
15.01.2022 09:35

Deli z drugimi:

Share

Brezplačen neomejen prostor v oblaku

Skoraj nemogoče je, da bi bilo res, vendar je tukaj prvi oblak na svetu, ki ponuja neomejeno količino prostora, in to popolnoma brezplačno.
Telegram ponuja neomejen in brezplačen oblak
Telegram ponuja neomejen in brezplačen oblak

Ne, to ni mit, niti ni kakšna potegavščina. Če ste kadarkoli videli oglas za brezplačen prostor v oblaku, je bila za njim vedno nekakšna omejitev ali pa je bilo na koncu potrebno doplačilo, vendar ne pri tem.

Ponudnik oblaka je priljubljena storitev Telegram.

Telegram je bolj znan kot storitev za varno izmenjavo sporočil kot tudi za neomejeno deljenje datotek med prijatelji.

Vse skupaj se je začelo, ko je podjetje na Twitterju objavilo, da za razliko od Googla in Appla, ki ponujata oblačen prostor za doplačilo, oni ponujajo oblak popolnoma brezplačno – in to z neomejenim prostorom.

Kasneje se je sicer izvedelo, da Telegram sam ne ponuja oblačnih storitev, temveč ponuja zgolj dostop do API-ja za razvijalce, ki omogoča dostop do neomejenega brezplačnega prostora.

TeleDrive je dostop do neomejenega oblaka želel ponuditi širši javnosti, zato so začeli z izdelavo aplikacije, ki bi to omogočala.

Aplikacijo so razvili in je že na voljo, deluje pa zelo preprosto. Vse, kar je potrebno je, da uporabnik prenese aplikacijo na mobilni telefon. Hkrati je potrebno imeti naložen tudi Telegram za povezavo.

Omejitev prostora sicer ni, je pa omejitev preko aplikacije za prenos, in sicer 1.5 GB od oblaka in 2 GB do oblaka. Teh omejitev se lahko “rešimo” tako, da plačamo 10 ameriških dolarjev za letno naročnino, ki podpira razvoj in zagotavljanje podpore.

Ker je Telegram že od začetka osredotočen na varnost in zasebnost uporabnikov, je tudi oblak popolnoma zaseben.

Na žalost pa se lahko zgodi tudi, da bo Telegram dostop do API-ja v prihodnosti onemogočil in s tem bo tudi konec brezplačnega neomejenega prostora. Zato vam toplo priporočamo, da tega “oblaka” ne uporabljate kot primarno storitev shranjevanja datotek.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
oblak


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več
Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več
Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več