Računalništvo, telefonija
30.05.2016 10:40

Deli z drugimi:

Share

Brezkompromisna tablica ThinkPad X1 končno tudi v Evropi

Najboljša tablica Lenovo ThinkPad X1 je odslej na voljo za nakup tudi v Evropi!
Najboljša tablica Lenovo ThinkPad X1 je odslej na voljo za nakup tudi v Evropi!

Tokrat imamo dobro novico za vse, ki za delo, učenje in preživljanje prostega časa potrebujete tablični računalnik, ki je kos tudi najzahtevnejšim nalogam. Podjetje Lenovo je namreč pol leta po predstavitvi brezkompromisne tablice ThinkPad X1 najavil, da je ta končno dosegljiva tudi na evropskem trgu. Novost je na voljo v štirih različicah (skupna lastnost je 12-palčni zaslon ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk, vgrajena Intelova grafična kartica HD Graphics 515 in nameščen operacijski sistem Windows 10 Pro), cenovni razpon pa znaša od 1.439 do 2.529 evrov.

Brezkompromisna tablica ThinkPad X1 prinaša v svet mobilnih naprav nekatere edinstvene funkcionalnosti in to predvsem na račun dodajanja opcijskih modulov. Z dodatnim modulom lahko uporabnik avtonomijo delovanja podaljša na do 15 ur, prav tako pa na tablico priključi miniaturni video projektor za poslovno predstavitev. Z dodatnim 3D-modulom in kamero Intel RealSense pa pridobi možnost ustvarjanja v tretji dimenziji. Priložena tipkovnica ThinkPad je polne velikosti in opremljena z legendarno kroglico TrackPoint ter omogoča prilagodljive naklone tipkanja.

Strojna oprema najzmogljivejšega modela 1,1 kilogramske tablice ThinkPad X1 obsega hitro mobilno povezavo 4G/LTE, brezstično tehnologijo NFC in gigabitno brezžično tehnologijo WiGig. Za hitro in zanesljivo delovanje pa skrbijo Intelov procesor Core M7-6Y75, sistemski pomnilnik kapacitete 16 gigabajtov in vgrajeni pogon Solid State s 512 gigabajti prostora.


Prijavi napako v članku