Računalništvo, telefonija
26.03.2020 06:00
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova številka revije: Brez elektrike bi se svet ustavil

Manjši ogljični odtis je eden izmed ciljev družbe, v kateri živimo. Mnogi rešitev vidijo v električni energiji, ki ne povzroča onesnaževanja okolja kot smo ga vajeni danes.
Nova številka revije: Brez elektrike bi se svet ustavil
Nova številka revije: Brez elektrike bi se svet ustavil

Elektrika ne poganja več zgolj gospodinjskih aparatov in zabavne elektronike, poganja tudi motorje in avtomobile. Elektrika poganja svet.

Še pred leti je elektrika skrbela zgolj za poganjanje ogrevalnih in hladilnih naprav, računalnikov, gospodinjskih aparatov ter druge elektronike. Danes se je njena uporaba razširila na druga področja, med njimi pa je zelo aktualen transport. Vedno več je proizvajalcev avtomobilov, ki stremijo k izdelavi električnih vozil, trend pa je v neverjetnem porastu.

Svet je postal odvisen od elektrike. Se še spomnite, kaj vse ni delovalo ob zadnjem izpadu? V hipu postane neuporabnih večina naprav našega doma, ki so v vsakodnevni uporabi. Že to, da ne bi mogli napolniti baterije svojega mobilnega telefona, bi marsikomu povzročilo mnogo sivih las. Čeprav je to v resnici še najmanjša težava. Težko si predstavljamo, da bi živeli brez elektrike. Z vsakim novim pametnim produktom, ki ga prinesemo v svoj dom je težje, saj skoraj zagotovo za svoje delovanje potrebuje – elektriko.

Najboljše brezplačne aplikacije za vadbo doma

Na trgu obstaja ogromno aplikacij, ki obljubljajo najboljšo možno vadbo, ko ne moremo obiskati fitnesa, vodenih vadb ali drugih načinov fizične aktivnosti izven svojega doma.

Vprašanje je, katera aplikacija je za nas tista prava, torej katera je vredna našega časa. Le peščica aplikacij je resnično plod dela kvalificiranih profesionalcev, ki so ustrezno izobraženi in razumejo, kaj pomeni varna in učinkovita vadba.

Najboljše domače aplikacije nudijo jasna navodila v avdio in video obliki, poleg tega pa smo uporabniki po navadi deležni spodbude s strani resničnih trenerjev. Tovrstne aplikacije imajo v svoji zbirki širok spekter različnih predlogov za vadbo, omogočajo nam, da si kreiramo personalizirane treninge in spremljamo svoj napredek.

V reviji najdete 5 aplikacij, ki ponujajo različne načine vadbe v domačem okolju kot tudi zunaj tega, torej na prostem in v fitnesu. Na seznam so vključili nekaj brezplačnih možnosti in tudi nekaj plačljivih, saj lahko na tak način vsakdo najde kaj za svoje potrebe.

Več vsebine lahko preverite v sveži izdaji revije Računalniške novice, ki je že na voljo v vaši najljubši prodajalni časopisov in revij.

V tokratni številki revije Računalniške novice ne spreglejte tudi:

  • Bill Gates dokončno zapustil upravo Microsofta
  • Recenzija: Black Mesa – impresivna predelava strelske klasike
  • Koronavirus: Na Kitajskem strm padec prodaje telefonov

Sledite nam tudi na družbenih omrežjih:


Prijavi napako v članku