Računalništvo, telefonija
26.01.2010 11:49

Deli z drugimi:

Share

Bourne Identity – prvi celovečerec na hibridnem optičnem ploščku

Filmsko uspešnico Bourne Identity lahko odslej predvajamo tako v predvajalnikih DVD kot tudi Blu-ray.
Filmsko uspešnico Bourne Identity lahko odslej predvajamo tako v predvajalnikih DVD kot tudi Blu-ray.

Priznana spletna prodajalna Amazon.com je kot prva nasploh ponudila v prodajo filmsko uspešnico Bourne Identity, ki je shranjena na novi generaciji optične zgoščenke. Gre za hibridno optično zgoščenko, ki jo je mogoče predvajati tako v običajnih predvajalnikih DVD kot tudi Blu-ray.

Troslojni optični plošček za shranjevanje digitalnih vsebin ponuja kar slabih 35 gigabajtov prostora. Dva sloja sta namenjena shranjevanju vsebin v formatu DVD (8,5 GB), medtem ko je sloj kapacitete 25 GB namenjen zapisu Blu-ray. Vsaka stran optičnega ploščka vsebuje polno različico celovečerca, vključno z dodatnimi vsebinami.

Priznana spletna prodajalna Amazon.com za celovečerec Bourne Identity iz leta 2002, ki je shranjen na novi generaciji optične zgoščenke, zahteva slabih 16 ameriških dolarjev oziroma dobrih 11 evrov. Film lahko preko spleta naročimo tudi v Slovenijo.

Trenutno žal še ni znano, kdaj bo nove optične ploščke mogoče kupiti tudi pri nas. Ali bi kupili celovečerec Bourne Identity na novi generaciji optične zgoščenke v kolikor bi bil naprodaj pri nas?


Prijavi napako v članku