Tablični računalniki
09.04.2012 09:01
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bomo iPhone in iPad kmalu polnili brezžično?

Brezžično polnjenje Applovih prenosnih naprav bi lahko dočakali že v letu 2014.
Brezžično polnjenje Applovih prenosnih naprav bi lahko dočakali že v letu 2014.

Konec leta 2009 so na trg prispele prve naprave za brezžično napajanje in polnjenje prenosnih naprav. Čeprav te danes še niso množično prisotne pri uporabnikih mobilnih naprav, so mnenja uporabnikov zelo pozitivna. To je po vsej verjetnosti bilo ključnega pomena, da je podjetje Apple pričelo razmišljati o tem, da bi z brezžičnim načinom napajanja opremilo pametni mobilni telefon iPhone in tablični računalnik iPad.

Da podjetje iz Cupertina razmišlja o brezžičnem napajanju in polnjenju svojih mobilnih naprav dokazuje patent, ki ga je pred kratkim vložilo na ameriški patentni urad (Patent and Trademark Office). Apple naj bi za pametni mobilni telefon iPhone in tablični računalnik iPad pripravil poseben podstavek, ki naj bi v celoti nadomestil klasični napajalnik. Tu bodo inženirji po vsej verjetnosti uporabili elektromagnetno radiacijsko tehnologijo Near Field Power (elektromagnetno valovanje).

Pod do priprave prvih pametnih mobilnih telefonov iPhone in tabličnih računalnikov iPad z brezžičnim načinom napajanja bo seveda še dolga. Glede na to, da je podjetje Apple šele vložilo zahtevo za priznanje patenta, to pomeni, da jih v letošnjem letu zagotovo še ne bomo videli na tržišču. Strokovnjaki ocenjujejo, da bi lahko prve Applove mobilne naprave z brezžičnim načinom napajanja ugledali šele čez dve do tri leta. Upajmo, da bo temu res tako, saj so kabli vse prej kot priročni in uporabni.

Vas zanima več iz te teme?
Apple tablični računalniki

Prijavi napako v članku