Računalništvo, telefonija
18.10.2017 13:44
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bo novi Chrome nadomestil protivirusni program?

Bo novi Chrome nadomestil protivirusni program?
Bo novi Chrome nadomestil protivirusni program?

Pred kratkim opravljene raziskave trga spletnih brskalnikov so pokazale, da Googlov spletni brskalnik Chrome med uporabniki še vedno močno pridobiva na priljubljenosti. Naklonjenost uporabnikov si je pridobil predvsem na račun hitrega in zanesljivega pogona. Kmalu pa bi se jim lahko prikupil še z izboljšano varnostjo, ki naj bi bila tako napredna, da sploh ne bomo več potrebovali protivirusnega programa.

Varnostna funkcija Google Cleanup, ki trenutno deluje le v navezi z operacijskim sistemom Windows (sistema Linux in MacOS zaenkrat še nista podprta), je neke vrste protivirusna programska oprema, ki je vgrajena neposredno v programsko kodo spletnega brskalnika Google Chrome. Brskalnik ima namreč možnost skeniranja osebnega računalnika, na katerem je nameščen in prikaže obvestilo v primeru, da najde sumljive datoteke. Nova možnost je bila sicer razvita v sodelovanju z družbo ESET, ki je poznana po svojih varnostnih rešitvah.

Pri Googlu želijo z novo varnostno funkcijo uporabnikom zagotoviti protivirusno rešitev, ki bo varčna s sistemskimi viri. Ker pa bo funkcija Google Cleanup uporabnike varovala le pred grožnjami s spleta, ne bo še v celoti nadomestila protivirusne rešitve.


Prijavi napako v članku