Računalništvo, telefonija
24.10.2019 06:03
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bo Netflix preprečil deljenje uporabniškega računa?

Netflix se bo ostro zoperstavil goljufivim uporabnikom.
Netflix se bo ostro zoperstavil goljufivim uporabnikom.

Storitev za pretočni spletni video Netflix je nedvomno ena izmed najbolj priljubljenih na svetu, saj jo skupno uporablja že na stotine milijonov ljubiteljev filmov in nadaljevank. To niti ne preseneča, saj novosti niza kot za stavo. Najnovejša noviteta pa bo po vsej verjetnosti nekoliko razočarala mnoge, saj podjetju Netflix razmišljajo, da bi preprečili deljenje uporabniškega računa.

Težava je namreč v tem, da mnogi uporabniki z deljenjem računa dejansko drugim omogočijo, da predvajajo vsebine na portalu Netflix brezplačno ali pa po precej nižji ceni od komercialne. To pa podjetju Netflix seveda prinaša precejšnje izgube dobička. Poti tej zlorabi se bo podjetje najprej zoperstavilo s spremenjenimi pogoji uporabe, pri čemer bo jasno zapisano, da je uporabniški račun oseben, in da se ga ne sme uporabljati v komercialne namene ali za deljenje zunaj ožje družine.

Za namene preprečevanja deljenja uporabniškega računa, pri podjetju Netflix že od tretjega četrtletja letošnjega leta nadzirajo način njihove uporabe. V primeru ugotovljene zlorabe pri podjetju resno razmišljajo o možnosti, da bi uporabnikom kar ukinili račun. To bo nedvomno velika težava za marsikoga, saj si uporabniški račun deli kar 35 odstotkov uporabnikov rojenih med leti 1981 in 1996 ter 19 odstotkov uporabnikov rojenih med leti 1960 in 1980. Pri uporabnikih rojenih med leti 1945 in 1959 pa je takšnih uporabnikov kar 13 odstotkov, kar seveda ni zanemarljiv odstotek.


Prijavi napako v članku