Računalništvo, telefonija
09.03.2007 12:04

Deli z drugimi:

Share

Bo Live za Windows servis plačljiv?

Če isto podjetje izdeluje igralno konzolo in operacijski sistem, je verjetno samo vprašanje časa, kdaj bo želela ta dva segmenta tako ali drugače združiti. In edini, ki lahko v tem trenutku delno združi igralce konzol in PC igralce je seveda Microsoft.
Že dolgo se je vedelo, da se bo Live servis iz Xbox-a v določeni meri preselil tudi v Windows Visto. Kolikšna bo vez med Xbox Live in Live for Windows pa se še zmeraj ne ve, niti ne, če bo zadeva enako plačljiva, kot je Gold (Zlati) račun za Xbox Live, ki stane na mesec dobrih 5 evrov.
Tudi na letošnjem GDC-ju se Microsoft glede tega ni izjasnil, se je pa po spletu razširil namig v obliki filmčka za prihajajočo igro Shadowrun (eden prvih velikih naslovov, ki bo podpiral večigralstvo med PC igralci in igralci Xbox-a 360). Na koncu filma namreč piše, da je za igranje med obema platformama potreben Gold račun za Xbox 360 in Gold račun za Windows. Kar implicira, da bo Live servis na Visti prav tako plačljiv, če bomo želeli iz njega izvleči vse, kar bo nudil.
Obstaja torej verjetnost, da bo Microsoft kompletno preselil svoje kvalitetni servis s konzole na Windows Vista, s cenovno politiko vred. Predvideva se tudi, da se bo dalo račun z Xbox-a preseliti na Windowse in da bodo tudi prihajajoče PC igre dobile t.i. Točke uspeha (Achievement points). Ena od prvih iger z njimi bo, nepresenetljivo, Halo 2.
Če je to res Microsoftova namera, se pojavlja vprašanje, kako bodo prepričali PC igralce, da plačujejo za nekaj, kar so imeli doslej zastonj? Za kaj takega bi morali v paketu dobiti mnogo več bombončkov, kot le večigralsko igranje iger z Xboxovci.


Prijavi napako v članku