Programska oprema
16.09.2008 11:58
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bo HP razvil svojo Linux distribucijo?

Očitno so tudi proizvajalci strojne opreme zaznali nezaželenost operacijskega sistema Windows Vista, zato so se nekateri namenili izkoristiti njegove slabosti. Eden največjih proizvajalcev, Hewlett-Packard je potihoma zbral skupino razvijalcev, da bi razvili programsko opremo, s katero bi lahko zaobšli slabosti Viste, nekateri viri blizu podjetja pa namigujejo, da naj bi HP razvil celo lastni operacijski sistem.

Pri HP so potrdili, da delajo na posebnem projektu, saj so pred devetimi meseci formirali posebno skupino in jo prepustili bivši direktorici razvojnega oddelka Susie Wee. Njena ekipa razvija tehnologijo zaslona na dotik in programsko opremo, ki prelisiči Microsoftov operacijski sistem tako, da omogoča enostavnejše gledanje filmov ali fotografij. Glede na veliko število kritik naj bi Vista zelo upočasnila računalnike, določena opravila pa naj ne bi delovala gladko.

Zaposleni pri HP naj bi že nekaj časa raziskovali možnost razvoja masovnega operacijskega sistema, HP programsko opremo pa bi prilagodili delovanju na operacijskem sistemu Linux. Linux je na trgu prisoten že dlje časa, je zanesljiv in dovolj enostaven za splošno uporabo. Cilj podjetja HP pa naj bi bil, da bi postali manj odvisni od operacijskega sistema Windows in da bi utrdili premoč nad Applom.


Prijavi napako v članku