Računalništvo, telefonija
03.06.2017 08:50
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bo Chrome samodejno blokiral spletne oglase?

Bo Chrome samodejno blokiral spletne oglase?
Bo Chrome samodejno blokiral spletne oglase?

Google ve o vas skoraj več kot vi sami, saj vaše osebne podatke pridobiva iz vseh mogočih virov. Njegov ključni vir podatkov je seveda spletni iskalnik, ki si “zapisuje” prav vse, kar iščete in pregledujete na svetovnem spletu. Dodatne zasebne informacije o vas Google črpa tudi preko odjemalca elektronske pošte Gmail, mobilnih naprav Android in seveda spletnega brskalnika Chrome, v katerega ste prijavljeni z Googlovim uporabniškim računom.

Google seveda zbira naše osebne podatke z namenom, da nam prikazuje spletne oglase, ki naj bi nam bili pisani na kožo. Zaradi tega nedvomno preseneča novica, da Google načrtuje uvedbo sistema, ki bo uporabnikom njegovega spletnega brskalnika Chrome samodejno blokiral prikazovanje spletnih oglasov. Šlo bo za tiste spletne oglase, ki so nekakovostni in Googlu povzročajo več škode kot koristi. Nekakovostni spletni oglasi so namreč razlog za to, da uporabnikispleta v svoje spletne brskalnike nameščajo programske dodatke za blokiranje reklamnih oglasov – tako slabih kot dobrih oziroma koristnih.

Če bo podjetje Google uresničilo nedavno napovedano namero, to pomeni, da uporabniki spletnega brskalnika Chrome ne bodo potrebovali programskih dodatkov za blokiranje reklamnih oglasov, saj bodo deležni le kakovostnega oglaševanja. Novi Chrome bi lahko bil nared že na začetku prihodnjega leta.


Prijavi napako v članku