Računalništvo, telefonija
01.03.2016 06:40

Deli z drugimi:

Share

Bo Apple cenejši iPhone in novi iPad predstavil šele 21. marca?

Predstavitev novih izdelkov družbe Apple naj bi se zgodila šele 21. marca ali kakšen dan kasneje!
Predstavitev novih izdelkov družbe Apple naj bi se zgodila šele 21. marca ali kakšen dan kasneje!

Že dalj časa se na svetovnem spletu širijo govorice, da naj bi družba Apple cenejši pametni mobilni telefon iPhone in prenovljeni tablični računalnik iPad javnosti predstavilo 15. marca letos, in sicer v okviru lastne konference. Najnovejše spletne govorice pa nakazujejo na to, da naj bi družba Apple zaradi številnih težav že preložila datum predstavitve novosti. Predstavitev novih izdelkov družbe iz Cupertina naj bi se zgodila 21. marca ali kakšen dan kasneje, če bo računalniški gigant naletel še na kakšne nepredvidene težave.

Številni spletni viri zatrjujejo, da naj bi družba Apple na konferenci predstavila manjšo različico profesionalnega tabličnega računalnika iPad Pro. Strojna oprema novinca naj bi bila enaka njegovemu večjemu bratu, pri čemer bo za prikazovanje slik namesto 12,9-palčnega (32,8-centimetrskega) zaslona na voljo 9,7-palčni (24,6-palčni) zaslon. Preostala strojna oprema manjšega profesionalnega tabličnega računalnika naj bi obsegala še mobilni procesor Apple A9X, štiri gigabajte sistemskega pomnilnika in štiri zvočnike. Tu naj bi našli še podporo za pametno tipkovnico in podporo za pametno digitalno pero Apple. Zaradi tega so poznavalci prepričani, da bo družba Apple po vsej verjetnosti zmanjšala proizvodnjo tabličnih računalnikov iPad Mini in iPad Air ter bi lahko celo ukinila nadaljnjo proizvodnjo miniaturne tablice iPad Mini 2.

Poceni pametni mobilni telefon iPhone 5SE pa bo pravzaprav posodobljena različica modela 5S, ki je med uporabniki storitev mobilne telefonije presenetljivo še vedno priljubljen. Novi pametni mobilni telefon iPhone 5SE naj bi bil po zunanji obliki povsem enak modelu iPhone 5S, po tehničnih specifikacijah pa se bo brez težav postavil ob bok novejšim mobilnim telefonom. Novost naj bi namreč razpolagala s 64-bitnim procesorjem A8, vgrajenim pomnilnikom z do 64 gigabajti prostora, hitro mobilno povezavo 4G/LTE in podporo za mobilni plačilni sistem Apple Pay. Tu naj bi našli še digitalni fotoaparat ločljivosti osmih milijonov slikovnih točk, spletno kamero ločljivosti 1,2 milijona slikovnih točk in brezstično tehnologijo NFC. Podprta bo tudi priljubljena funkcija Live Photos, medtem ko zaslon ne bo podpiral revolucionarne funkcije 3D Touch. Nakup »poceni« pametnega mobilnega telefona Apple iPhone 5SE naj bi ameriške uporabnike storitev mobilne telefonije olajšal za preračunanih 460 evrov.


Prijavi napako v članku