Hi-fi sistemi
07.07.2011 20:41
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Blackmagic Design najavil vrhunski DaVinci Resolve 8

Filmofili so ga že nestrpno pričakovali!
Filmofili so ga že nestrpno pričakovali!

Video uredniki so dobili novo rešitev, ki ponuja bogate možnosti za spreminjanje ključnih tehničnih parametrov digitalnih videoposnetkov, ki jih ustvarjajo. Eden izmed vodilnih ponudnikov profesionalne video opreme, Blackmagic Design, je namreč najavil razpoložljivost DaVinci Resolve 8. Tu gre za zelo pomembno posodobitev najboljšega orodja za barvno korekcijo na svetu. To orodje video profesionalci uporabljajo tako pri pripravi hollywoodskih filmov kot pri komercialnih reklamah in televizijskih oddajah.

Nove funkcionalnosti orodja DaVinci Resolve 8 vključujejo podporo za večnivojsko časovnico z možnostjo urejanja ter uvoza datotek XML in izvoz s pomočjo programskih oprem Apple Final Cut Pro 7 in Adobe Premiere Pro. Orodje DaVinci Resolve 8 vključuje še procesiranje OpenCL, kar pomeni, da ga lahko brez težav uporabljamo na računalnikih Apple iMac in MacBook Pro. Nova napredna procesna orodja ponujajo možnost zmanjševanja šuma v realnem času, uporabe krivulje razvrščanja, napredne večtočkovne stabilizacije ter samodejno 3D stereoskopsko poravnavo slike. DaVinci Resolve 8 podpira celo kontrolne plošče Avid Artist Color, Tangent Wave in JL Copper. Piko na i daje možnost uporabe tehnologije CUDA za obdelavo videoposnetkov v realnem času.

Orodje DaVinci Resolve 8 je pisano na kožo celo urejanju digitalnih fotografij. To namreč pripomore levji delež k odpravljanju šuma in pomaga, da slike postanejo popolnoma »čiste«. Najlepše pri tem je, da je orodje DaVinci Resolve 8 že na voljo za prenos na spletni strani podjetja Blackmagic Design (http://goo.gl/PNg3b). Uporabnikom naprav DaVinci Resolve je novost na voljo povsem brezplačno. Preostali video uredniki si napredno programsko opremo lahko omislijo za preračunanih 700 evrov. Uporabnikom različice DaVinci Resolve 7 je na voljo brezplačna posodobitev.


Prijavi napako v članku