Računalništvo, telefonija
07.03.2013 12:32

Deli z drugimi:

Share

BlackBerry 10 Hack-a-thon

V soboto, 9. 3. 2013 ob 8.00, bo na Fakulteti za računalništvo in informatiko (FRI) študentski hack-a-thon za razvoj mobilnih aplikacij za platformo BlackBerry 10. Glavni organizator je FRI, so-organizator pa podjetje BlackBerry iz Kanade. Na voljo bodo bogate nagrade: tablični računalniki in pametni telefoni!
BlackBerry 10 Hack-a-thon
BlackBerry 10 Hack-a-thon

Hack-a-thon je dogodek, kjer posameznik ali ekipa z dvema razvijalcema razvije aplikacijo v desetih urah, na koncu pa strokovna komisija iz FRI, podjetja BlackBerry in slovenske skupine razvijalcev za naprave BlackBerry izbere zmagovalce. Med razvojem bodo udeležencem z nasveti pomagali izkušeni razvijalci in strokovnjaki. Na voljo bo tudi nekaj mobilnih naprav (tablični računalniki in pametni telefoni) za preizkušanje aplikacij med tekmovanjem. Za prijetno vzdušje, hrano in pijačo bo poskrbljeno!


Razvoj aplikacij bo potekal na lastnih prenosnih računalnikih, ki jih udeleženci prinesejo s seboj. Da bi razvijalcem olajšali pripravo svojih računalnikov, bo 27. 2. 2012 ob 18h na FRI potekalo predavanje, v okviru katerega bo predstavljen postopek priprave računalnika za razvoj mobilnih aplikacij na platformi BlackBerry 10 (za tiste, ki se predavanja ne boste mogli udeležiti bodo navodila za pripravo objavljena nekaj dni pred dogodkom). Predstavljena bo tudi sama platforma BlackBerry 10, da bodo udeleženci razumeli, zakaj ogromno mednarodnih podjetij in korporacij po svetu načrtuje prehod na uporabo mobilnih naprav BlackBerry 10, prav tako pa zakaj je BlackBerry uspešen med mladimi v določenih regijah sveta.

BlackBerry 10 je nova sodobna mobilna platforma za naslednje desetletje, ki omogoča razvoj v naslednjih SDK-jih:

  • Native C/C++ SDK z možnostjo uporabe ogrodja Qt/Cascades,
  • WebWorks HTML5 SDK z možnostjo uporabe ogrodij bbUI, PhoneGap, jQuery, Dojo, Sencha in Titanium,
  • AIR/ActionScript 3 SDK z možnostjo uporabe ogrodja Flexa.

Registrirajte in prijavite se na BlackBerry-jevi spletni strani.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem UL FRI
Za več informacij so vam na voljo pri UL FRI
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Fakulteta za računalništvo in informatiko

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem UL FRI? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku