Računalništvo, telefonija
17.09.2010 10:39
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bing prehitel Yahoo!

Naveza iskalnikov Yahoo! in Bing očitno deluje le v prid slednjega.
Naveza iskalnikov Yahoo! in Bing očitno deluje le v prid slednjega.

Microsoftov spletni iskalnik Bing je prehitel Yahoo! po desni strani in s tem postal drugi najbolj priljubljen iskalnik v Združenih državah Amerike. Raziskava analitičnega podjetja Nielsen je namreč pokazala, da Microsoft s svojim spletnim iskalnikom obvladuje že kar 13,9 odstotkov trga. Na spletni iskalnik Yahoo! naj bi onkraj luže prisegalo le še okoli 13,1 odstotkov spletnih deskarjev.

Raziskava analitičnega podjetja Nielsen je še pokazala, da je spletni iskalnik Bing v avgustu sicer izgubil 1,2 odstotka uporabnikov v primerjavi z mesecem julijem. Kljub temu je Microsoftov spletni iskalnik v primerjavi z enakim obdobjem lani pridobil 0,2 odstotka novih uporabnikov. To pomeni, da je z združitvijo tehnologij spletnih brskalnikov Yahoo! in Bing, največ pridobil slednji.

Na prvem mestu je kakopak še vedno trdno zasidran spletni iskalnik Google, saj danes obvladuje 65,1 odstotkov trga. Tu velja še omeniti, da glede na podatke drugih analitičnih družb (na primer comScore) je Bing še vedno na tretjem mestu. Kljub temu je po vsej verjetnosti le še vprašanje časa, kdaj bo Microsoftov spletni brskalnik trdno zasidran na drugem mestu.


Prijavi napako v članku