Programska oprema
15.11.2006 08:02

Deli z drugimi:

Share

Bill Gates o viziji močne in inovativne Evrope

Microsoftov predsednik Bill Gates je pozdravil predstavnike vlad in industrije na dnevu Innovation Day, dogodku, kjer so bile prikazane najboljše evropske inovacije, na spremljajočem forumu pa so razpravljali o vlogi industrije, akademske skupnosti in vlad pri spodbujanju inovacij za hitrejši gospodarski razvoj. Vodilni politični predstavniki ter udeleženci iz akademske skupnosti, industrije in medijev so dobili vpogled v tehnologije prihodnosti, Microsoftovi raziskovalci pa so prikazali vodilne inovacije, ki jih razvijajo v partnerstvu z evropskimi podjetji in raziskovalci. Predstavljene tehnologije bodo sprožile revolucijo na področju proizvodnje, financ, maloprodaje, medijev in zabave, pa tudi v vsakodnevnem življenju.

Prav tako je bil na srečanju prikazan Microsoftov prelomni operacijski sistem Windows Vista, ki vključuje konkretne rezultate Microsoftovih raziskav in razvoja, ter inovacije evropskih podjetij, temelječih na platformi Microsoft Vista.
Bill Gates je imel otvoritveni govor skupaj s finskim predsednikom Mattijem VanHanenom, ki trenutno predseduje Evropski uniji.

»Evropa je dom nekaterih vodilnih svetovnih univerz in najbolj inovativnih podjetij,« je dejal Gates. »Ker so inovacije gonilna sila rasti v današnji povezani družbi znanja, je zelo pomembno, da vlade in zasebna podjetja v Evropi sodelujejo pri ustvarjanju okolja, ki bo v regiji omogočilo razcvet inovativnosti.«

Microsoft je z odprtjem novega raziskovalnega in razvojnega središča na Portugalskem potrdil svojo zavezo raziskavam in razvoju v Evropi. Središče je del Microsoftovih vlaganj v raziskave in razvoj v Evropi, ki bodo do leta 2007 dosegla 500 milijonov USD. Dolgoročni cilj portugalskega središča Microsoft Language Development Center je izvajanje razvoja za različne Microsoftove izdelke in platforme v lokalnih jezikih v regiji EMEA, najprej v portugalskem jeziku (in njegovih različicah, kot sta brazilska portugalščina in portugalščina, ki se uporablja v nekaterih afriških državah). Microsoft se je prav tako odzval na poziv Evropske unije za tesnejše povezovanje med univerzami in podjetji ter razširil sodelovanje z vodilnimi središči za računalniške znanosti na več evropskih univerzah.

Microsoft je na prireditvi prav tako predstavil program Students to Business, ki bo vključeval več kot 1.200 študentov računalništva v osmih evropskih državah, Južnoafriški republiki in Turčiji. Študentje bodo delovali v več kot 300 inovativnih programskih podjetjih, ki jim bodo ponudila dragocena znanja, potrebna za uspeh v gospodarstvu prihodnosti. Poleg tega bodo lahko med študijem pridobljeno znanje uporabili za reševanje praktičnih potreb evropskih inovatorjev.

»Že več kot 20 let Microsoft pri krepitvi inovacij sodeluje z evropskimi podjetji in raziskovalnimi ustanovami,« je dejal Gates. »Ostajamo zavezani sodelovanju z našimi partnerji v Evropi, da bi evropskim podjetjem in raziskovalnim organizacijam zagotovili sposobnosti, ki jih potrebujejo za konkurenčnost v globalnem gospodarstvu.«

Program S2B je del Microsoftove pobude Microsoft Community Initiative. Povezuje Microsoftove partnerje z univerzami, s čimer zagotavlja študentom pridobivanje izkušenj iz prakse, razvoj znanja in sposobnosti, potrebne za razvoj inovacij, krepi proces pridobivanja novih kadrov in pomaga pri zaposlitvenih možnostih bodočih generacij študentov. Cilj programa S2B je spodbuditi lokalna podjetja k iskanju novih znanj. Program temelji na zmožnosti Microsofta in univerz, da ponudijo potrebna znanja in lokalnim študentom ponudijo priložnosti za praktično delo.


Prijavi napako v članku