Računalništvo, telefonija
29.01.2004 20:35
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bill Gates najbolj spoštovan poslovnež

Microsoft se je v raziskavi najbolj spoštovanih podjetij na svetu (World’s Most Respected Companies), ki so jo za časnik Financial Times opravili pri PricewaterhouseCoopers, uvrstil na prvo mesto v kategoriji »Korporativna družbena odgovornost« in na drugo mesto pri skupni razvrstitvi. Bill Gates, glavni arhitekt programske opreme in Microsoftov predsednik, je bil že drugo leto zapored razglašen za najbolj spoštovanega poslovneža na svetu.
Raziskavo o najbolj spoštovanih podjetjih na svetu so pri Financial Timesu opravili že šestič, pri tem pa so se oprli na mnenja več kot 1.000 intervjuvancev, med njimi so bili 903 glavni izvršni direktorji iz 20 držav po vsem svetu in izbrani upravljavci skladov, predstavniki nevladnih organizacij ter medijski komentatorji.
Skupina Financial Times Group je med vodilnimi ponudniki poslovnih informacij na svetu. Nudi širok nabor poslovnih informacij in storitev mednarodnemu občinstvu poslovnežev. Časnik Financial Times po vsem svetu bere več kot 1,6 milijona bralcev, spletno stran FT.com pa vsak mesec obišče več kot 2,6 milijona ljudi.


Prijavi napako v članku