Računalništvo, telefonija
28.11.2020 12:40
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bo Windows kmalu poganjal aplikacije za Android?

Aplikacije Android bo kmalu mogoče neposredno poganjati v operacijskem sistemu Windows 10.
Aplikacije Android bo kmalu mogoče neposredno poganjati v operacijskem sistemu Windows 10.

Operacijski sistem Windows 10 je vse bolj priljubljen, saj ga je kot prvi sistem mogoče uporabljati na vseh računalniških napravah, od osebnih računalnikov pa vse do tabličnih računalnikov in strežnikov. Kmalu bodo na svoj račun prišli tudi tisti, ki prisegajo na mobilne aplikacije za naprave Android.

Če gre verjeti spletnim govoricam, bi lahko uporabniki operacijskega sistema Windows 10 že naslednje leto na svojih računalnikih poganjali aplikacije Android. To bi v praksi pomenilo, da za poganjanje aplikacij Android na osebnih računalnikih ne bomo več potrebovali namenske programske opreme. Podpora za omenjene aplikacije naj bi bila v operacijski sistem Windows 10 dodana do jeseni 2021.

Poteza podjetja Microsoft po vsej verjetnosti ne bo preveč po godu Googlu, saj je veliko časa in denarja vložil v operacijski sistem Chrome OS, ki trenutno že lahko poganja aplikacije, pripravljene za operacijski sistem Android. Kljub temu vse kaže na to, da si pri Microsoftu ne bodo premislili in bodo novost ponudili uporabnikom že prihodnjo jesen.


Prijavi napako v članku