Računalništvo, telefonija
02.11.2016 11:30
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bermudski trikotnik

Bermudski trikotnik
Bermudski trikotnik

Vsi, ki morajo pri svojem vsakodnevnem delu pisati potne naloge, vedo, da je to opravilo, ki na koncu dneva zahteva še dodaten čas in delo. Obstaja veliko rešitev za pisanje in spremljanje potnih nalogov. Običajno so to ločeni programi, ki omogočajo vnos potnih nalogov ali pa rešitve temeljijo na osnovi GPS sledenja.

Idealna rešitev bi morala na enem mestu združevati vse možnosti za pisanje in zajem podatkov, hkrati pa ponujati možnost spremljanja in kontrole potnih nalogov nadrejenim. Takšen sistem mora integrirati tri zaključene celote: integracijo s sistemom registracije časa, sistem GPS sledenja z možnostjo identifikacije (RFID), rešitev mora biti v obliki spletne storitve, dosegljive povsod in na vseh mobilnih napravah.

Sistem registracije časa eTM ponuja rešitev, ki idealno združuje vse tri zahteve v kompaktno enostavno rešitev, ki od zaposlenih in nadrejenih zahteva minimalno administracijo.

Ključna je povezava z registracijo časa eTM.
Integracija s sistemom eTM predstavlja osnovni okvir, znotraj katerega se beležijo potni nalogi. Poleg beleženja potnih nalogov omogoča še najavo potovanja in rezervacijo vozila. Potni nalog se lahko odpre tudi brez najave ob uporabi dogodka »službena pot«. Zaposleni lahko kadarkoli dopolnijo podatke in urejajo potni nalog. Ko je zaključen s strani zaposlenih, se pošlje v potrditev nadrejenim. Dodana je tudi storitev SMS-potni nalog, ki je zelo uporabna za krajše potne naloge.

GPS sledenju v vozilu daje nov pomen.
Sodobne GPS sledilne naprave omogočajo priklop čitalca tehnologije RFID. Na ta način se lahko identificira voznik in sopotniki. V povezavi z registracijo časa omogoča prijavo in začetek potnega naloga. Takšen pristop omogoča, da se potni nalog v sistemu avtomatsko sestavi na osnovi podatkov o vozniku in GPS-lokacijah.

Spletna rešitev daje možnost nadzora in spremljanja kjerkoli.
Vse prej omenjene funkcionalnosti in rešitve ob uporabi pametnih mobilnih naprav dajejo dodatno uporabnost in enostavnost uporabe. Kompletno delo in nadzor poteka preko spletnega strežnika sistema eTM. Vsi podatki se prenašajo online, kar omogoča vpogled v trenutno stanje.

Komu je sistem namenjen?
Zaradi svoje zasnove lahko vsak uporabnik iz sistema uporabi storitve, ki najbolje ustrezajo njihovemu načinu dela. Prednost modularne zasnove in integracije s sistemom registracije časa pa omogoča minimalno potrebno administracijo s strani uporabnikov sistema in nadrejenih.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem BIROMATIK NT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri BIROMATIK NT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

BiromatikNT logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem BIROMATIK NT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Foto: Freepik Rešitve tiskanja Tiskanje ... Več

SAOP d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več