Računalništvo, telefonija
31.10.2014 07:40

Deli z drugimi:

Share

Bend: Pametna zapestnica po Microsoftovo

Pametna zapestnica Microsot Bend je pisana na kožo športnikom in rekreativcem.
Pametna zapestnica Microsot Bend je pisana na kožo športnikom in rekreativcem.

Podjetje Microsoft je prijetno presenetilo s predstavitvijo lastne pametne zapestnice, ki je pričakovano namenjena športnikom in rekreativcem. Zapestnica Microsoft Bend je opremljena s kar desetimi senzorji, ki neprestano in v realnem času spremljajo zdravje uporabnika, njegovo vadbo in rekreacijo ter celo nadzira kakovost spanja. Novost pričakovano tudi zagotavlja povezavo s pametnim mobilnim telefonom na način, da uporabnik prejme sporočilo na miniaturni zaslon pametne zapestnice.

Pametna zapestnica Microsot Bend je vsestransko uporabna, saj je opremljena se celo z navigacijskim sprejemnikom GPS in merilnikov sevanja UV žarkov, s čimer bodo lahko uporabniki neprestano nadzirali njihovo izpostavljenost soncu. Novost je polno združljiva z vsemi vodilnimi mobilnimi platformami, saj podpira mobilne operacijske sisteme Android, iOS in Windows Phone, pri čemer je pri slednjem na voljo tudi digitalna asistentka Cortana. Za prikazovanje slik pa je na voljo zaslon z 1,4-palčno (3,6-centimetrsko) diagonalo in ločljivostjo 320 x 106 slikovnih točk, vgrajena baterija pa zagotavlja do dva dni neprekinjene uporabe.

Microsoft bo pametno ročno uro najprej ponudil v prodajo onkraj luže, konec novembra pa naj bi zašla tudi na evropski trg. Maloprodajna cena novosti bo v ZDA postavljena na preračunanih 160 evrov, kar pomeni, da se bodo evropski trgovci od novosti pripravljeni ločiti za okoli 200 evrov.


Prijavi napako v članku