Računalništvo, telefonija
20.01.2006 14:01
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bell Canada se modernizira s pomočjo Cisca in IBMa


Bell Canada s sodobno tehnološko platformo.

Bell Canada, največje kanadsko telekomunikacijsko podjetje, je napovedalo široko vpeljavo internetne telefonije za največjo kanadsko finančno skupino RBC Financial Group. Pri vpeljavi celovite rešitve, v sklopu katere bo približno 8400 telefonskih linij banke prenesenih na internetno telefonijo (VoIP), bosta v sodelovanju s partnerji zagotovili podjetji Cisco Systems Canada in IBM Canada.

“Upravljana rešitev za IP telefonijo podjetja Bell Canada bo družbi RBC pripomogla k večji produktivnosti in učinkovitosti, znižala stroške ter poenostavila infrastrukturo,” je povedala Isabelle Courville, predsednica skupine za velike stranke pri podjetju, in dodala: “Celovito upravljanje IP komunikacij bo prineslo prednosti strankam, zaposlenim in delničarjem. Ta pogodba ponovno dokazuje, da strategija podjetja Bell Canada, da postane vodilno podjetje za informacijske komunikacije in tehnologije v Kanadi, deluje.”

Upravljana IP rešitev bo podjetju RBC prinesla naslednje prednosti:
– robustno in fleksibilno konvergentno IP komunikacijsko platformo, ki bo znižala operativne stroške,
– možnost izkoriščanja obstoječe infrastrukture in omrežja prek vpeljave nivoja VoIP kot aplikacije v to okolje,
– centraliziranje nadzora klicev in njihovo usmerjanje, ki poenostavi upravljanje delovanja. To pa bo prineslo fleksibilno okolje, ki bo znatno znižalo stroške selitev, širitev in sprememb.

“Zadovoljni smo, da sodelujemo s podjetjem Bell Canada pri tej pomembni iniciativi,” je povedal Dick Swadley, vodja IT infrastruktur pri podjetju RBC Financial Group, ter dodal: “Pri nas nenehno iščemo inovativne rešitve, ki podpirajo rast našega poslovanja danes in v prihodnosti. Upravljano IP omrežje bo neposredno vplivalo na našo produktivnost in našim zaposlenim nudilo izboljšano funkcionalnost. Hkrati pa nam bo pomagalo izboljšati odnose s strankami.”

“Bančna okolja imajo visoko stopnjo ključnih aplikacij in zahtevajo komunikacijsko infrastrukturo, ki je robustna, prilagodljiva in ima visoko stopnjo varnosti,” je povedal Terry Walsh, predsednik Cisco Systems Canada., in nadaljeval: “Vpeljava bo podjetju RBC Financial Group prinesla prednosti pri produktivnosti in nižje stroške, kar dokazuje močno prednost poslovne rešitve IP telefonije podjetja Cisco Systems.”

Kot edina pogodbena stranka podjetja RBC bo podjetje Bell Canada odgovorno za sistemsko integracijo, načrtovanje, pripravo in implementacijo nove infrastrukture, kakor tudi za preizkušanje, izobraževanje, revizijo, dograditve in podporo. Podjetje Cisco Systems bo dobavilo strojno in programsko opremo ter podjetje RBC podpiralo pri tehničnem projektu in naprednih omrežnih rešitvah. Podjetje Bell Canada in dobaviteljski partner IBM pa bosta poleg proaktivnega nadzorovanja omrežja in upravljanja infrastrukture za internetno telefonijo podpirala podjetje RBC na področju internetne telefonije.


Prijavi napako v članku