Računalništvo, telefonija
18.11.2010 16:29

Deli z drugimi:

Share

Legendarni The Beatles tudi na iTunes

Apple-u je končno uspelo dobiti posel z založbo in predstavniki skupine The Beatles ter s tem prodajo njihove glasbe preko  iTunes.
Apple-u je končno uspelo dobiti posel z založbo in predstavniki skupine The Beatles ter s tem prodajo njihove glasbe preko iTunes.

Apple je včeraj v povezavi s storitvijo iTunes, kot običajno v svojem slogu na svojih spletnih straneh objavil sporočilo “Tomorrow is just another day. That you’ll never forget.” in z njim povzročil veliko špekulacij o čem se pravzaprav sploh gre.

Toda izkazalo se je, da gre zgolj za postransko razodetje, da je Apple-u končno uspelo skleniti pogodbo z založbo EMI, katera skrbi za lastninske pravice glasbe skupine The Beatles. To pomeni, da lahko od sedaj naprej celotno diskografijo priljubljene rockerske skupine The Beatles kupite tudi preko Apple-ove iTunes prodajalne.

Vključitev glasbe še vedno močno popularnih Beatlesov na iTunes, je za Apple-ovega direktorja Steve-a Jobsa prav posebna zmaga, saj ne gre zanemariti dejstva, da so prav Beatlesi eno izmed najbolj znanih imen v glasbeni industriji, ki so poprej glasno zavračali storitev iTunes. Po domače povedano, Apple je že dalj časa poskušal pridobiti pravice za vključitev Beatlesov v svojo ponudbo, a je bilo podjetje prav zaradi tega v sodnem sporu z skupinino matično založbo.

Cene

(ZDA) Beatlesaovih albumov na iTunes se gibljejo od 12,99 dolarjev, do 19,99 dolarjev za dvojne albume, medtem ko posamezna skladba stane 1.29 dolarja.


Prijavi napako v članku