Računalništvo, telefonija
11.06.2010 11:19
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Avtomobilski navigacijski sistem GPS nekoliko drugače

Avtomobilski navigacijski sistem GPS nekoliko drugače
Avtomobilski navigacijski sistem GPS nekoliko drugače

Medtem ko večina avtomobilskih navigacijskih sistemov ni nič posebnega, tega zagotovo ne moremo trditi za najnovejši izum nam nekoliko manj poznanega tajvanskega podjetja Springteq Electronics. Gre za novo družino avtomobilskih navigacijskih sistemov GPS, ki sliko projicirajo neposredno na vetrobransko steklo.

V novi navigacijski sistem s tržno oznako HUD Navigator WeGo je namreč vgrajen miniaturni projektor ločljivosti 400 x 240 točk, ki vozniku na vetrobransko steklo iz razdalje slabega metra projicira slike s 4,5-palčno oziroma 11,4-centimetrsko diagonalo. Ker svetilnost projektorja znaša kar neverjetnih 13 tisoč ANSI lumnov, je slika navigacijskega sistema povsem vidna tudi ob dnevni svetlobi. Svetilnost projektorja glede na zunanje razmere pa uravnava namenski senzor.

Za zanesljivo in tekoče poganjanje navigacijske programske opreme je zadolžen Microsoftov operacijski sistem Windows CE, za shranjevanje zemljevidov pa je na voljo vgrajen pomnilnik kapacitete 2 GB. Podjetje Springteq Electronics zatrjuje, da bo njihov nov izdelek mogoče kupiti že proti koncu letošnjega leta.


Prijavi napako v članku