Avtomoto
Življenjski slog
Poslovne rešitve
20.06.2022 14:55
Posodobljeno 3 dnevi nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Avtomobilska podatkovna platforma carVertical je v letu 2021 podvojila prihodke

Platforma za poročila o zgodovini avtomobilov carVertical je kljub svetovni krizi trga polprevodnikov podvojila prihodke od leta 2020, ko je ustvarila 8,5 milijona evrov prodaje.
Foto: CarVertical
Foto: CarVertical

Platforma za poročila o zgodovini avtomobilov carVertical je kljub svetovni krizi trga polprevodnikov podvojila prihodke od leta 2020, ko je ustvarila 8,5 milijona evrov prodaje. Podjetje je raslo eksponentno in leta 2021 doseglo 17,7 milijona evrov prihodkov.

Podjetje carVertical, dejavno v Sloveniji, sporoča načrt širitve na nove trge in napoveduje razvoj v ekosistem za potrebe različnih strank.

Rast navkljub krizi v dobavni verigi

Pomanjkanje čipov je povzročilo krizo v dobavni verigi, ki je prizadela avtomobilska podjetja po vsem svetu in je spremenila navade potrošnikov. Medtem ko so mnoge organizacije utrpele izgubo prihodkov, je podjetje carVertical beležilo stalno rast.

Rokas Medonis, izvršni direktor podjetja carVertical, meni, da je rast prihodkov podjetja posledica nadaljnje širitve poslovanja na trgih srednje in vzhodne Evrope ter na ameriških trgih in je podkrepljena z različnimi tržnimi strategijami v ciljnih državah. Podjetje je veliko vlagalo tudi v pridobivanje podatkov, izboljšanje storitev in povečanje zadovoljstva strank. Leta 2021 je podjetje carVertical v svoj portfelj dodalo le dva nova trga: Dansko in Združeno kraljestvo.

“Zaradi svetovne krize na področju polprevodnikov se je ponudba rabljenih avtomobilov na nekaterih trgih zmanjšala za 40 %. Ker voznikom posredujemo poročila o zgodovini avtomobilov, smo neposredno občutili posledice te krize. Vendar nas to ni ustavilo pri doseganju finančnih ciljev. Kljub tem težavam se je naša ekipa povečala s 36 v začetku leta 2021 na 76 v tem trenutku.” pravi Medonis.

Širitev na nove trge, načrtovana za leto 2022

Zlom dobavne verige ni edina kriza, ki vpliva na avtomobilska podjetja. Vojna v Ukrajini ni le pretresla vseh, ampak je vplivala tudi na trge v Srednji in Vzhodni Evropi. Ko je izbruhnila vojna, je podjetje carVertical takoj prekinilo svoje delovanje v Rusiji in Belorusiji. Po Medonisovih besedah podjetje zagotavlja finančno podporo Ukrajini in upa, da bo vojna kmalu končana.

Tudi v najbolj konservativnem scenariju podjetje carVertical pričakuje, da bo do konca leta 2022 povečalo prihodke podjetja na vsaj 25 milijonov evrov in odprlo nekaj novih trgov. Svoje storitve je že začelo ponujati v Avstraliji, Španiji in Mehiki. Poleg tega so Južna Afrika, Nizozemska, Portugalska, Brazilija, Gruzija, Združeni arabski emirati, Kanada in Portoriko države, v katerih namerava biti podjetje carVertical prav tako prisotno.

»Preden ponudimo poročila o avtomobilih v določeni državi, moramo najprej pridobiti podatke. Takoj ko ekipi za storitev in podatke prižgeta zeleno luč, lahko začnemo vlagati v trženje, da bi dosegli potencialne stranke in jih poučili o pomenu preverjanja avtomobilske zgodovine.” pojasnjuje Medonis.

Podjetje carVertical je od začetka svojega delovanja usmerjeno v avtomobile. Stvari pa se bodo v bližnji prihodnosti spremenile, saj podjetje uvaja storitve za kupce rabljenih motornih koles.

“Ta poteza je že dolgo v nastajanju. Nenehno prejemamo povpraševanja ljubiteljev motorjev, tako da je postalo jasno, da moramo izkoristiti to priložnost. Že zdaj lahko kupci pred nakupom motornega kolesa preverijo njegovo zgodovino na portalu carVertical. Naše zmogljivosti na tem področju se bodo v letu 2022 še naprej povečevale.” pravi Medonis.

Ustvarjanje ekosistema

Podjetje je že pritegnilo pozornost skladov tveganega kapitala, vendar v tej fazi razvoja načrtuje organsko rast svojih storitev.

“V celotnem lanskem letu smo se veliko naučili o naših strankah, njihovih potrebah, navadah in negotovostih, ki jih imajo. To je bila izkušnja, ki nam je odprla oči in pomagala snovati dolgoročno vizijo podjetja. Želimo postati ekosistem, ki sega daleč preko preverjanja zgodovine avtomobilov.” dodaja Medonis.

Razširitev portfelja delovanja podjetja carVertical pa je zapleten proces, ki bo dolgoročno potreboval zunanje naložbe. Zato podjetje carVertical za zdaj še naprej razvija svoje storitve in odpira nove trge.

Kaj poročilo CarVertical preveri pri rabljenem vozilu?

Poročilo CarVertical vsebuje: zgodovino servisiranja vozil, poročilo o skriti škodi, stanje kilometrine, fotografije, poročilo o prejšnjih lastnikih, evidence o kraji, pogoste napake vsakega modela, druge koristne informacije.

Zakaj bi sploh potrebovali preverjati zgodovino vozila? Pri novem vozilu ni dvomov o njegovi brezhibnosti, pri rabljenih vozilih, ki so zamenjali enega ali več lastnikov, pa je lahko prikrita marsikatera napaka. Zakaj bi kdorkoli ponarejal ali prikrival informacije? Prevrteni kilometri, prikrite informacije o nesreči in podobno zvišujejo vrednost avtomobila.

S preverjanjem zgodovine vozila lahko prihranite tudi do nekaj tisoč evrov pri popravilih in servisiranju. Seveda imate lahko srečo in bo tudi avto s številnimi prikritimi napakami deloval brezhibno, vendar je veliko večja verjetnost, da se boste že v prvem letu srečali z vsaj enim večjim stroškom. Temu se lahko izognete s poročilom CarVertical. Po njihovih trditvah vse podatke obdelajo in preverijo, blockchain pa potrjuje verodostojnost njihovih podatkov. Pravijo, da za razliko od drugih podobnih ponudnikov, njihove podatke o zgodovini avtomobila ni mogoče spreminjati, ponarejati ali z njimi manipulirati.

Avtor: CarVertical


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več
Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več

Tajin utrinek Infinity Energy, Špela Rihtaršič s.p.

Dvorjanska ulica 17a, 4207 Cerklje na Gorenjskem, Tel: 040 755 027
Koliko ur preživite v sedečem položaju? Koliko ur prebedite za računalnikom? Odgovor je vse več. Sodoben način življenja naj bi bil dinamičen in razgiban, vendar je velik del ... Več