Računalništvo, telefonija
06.11.2011 12:55

Deli z drugimi:

Share

Avtobiografska knjiga o Stevu Jobsu z naskokom najbolj prodajana knjiga

Steva Jobsa se bomo spominjali kot velikega inovatorja.
Steva Jobsa se bomo spominjali kot velikega inovatorja.

Avtobiografska knjiga o nedavno preminulem prvem možu podjetja Apple, Stevu Jobsu, se, kot smo to lahko pričakovali, v ZDA zdelo dobro prodaja. Omenjeno knjigo, ki jo je napisal priznani pisec Walter Isaacson, so v prvem tednu prodaje onkraj luže prodali v kar 379.000 izvodih. To je kar trikrat višja številka od druge najbolj prodajane knjige v tem tednu. Zanimiv pa je še en podatek, in sicer, da je avtobiografska knjiga o Jobsu obenem tudi že 18. najbolj prodajana knjiga v tem letu, pa čeprav je šele komaj zašla na prodajne police.

V tej 656 strani dolgi knjigi je napisanih kar nekaj do sedaj nepoznanih prigod iz življena tega vizionarjja. V knjigi je tako na primer zapisano, da je Steve Jobs na vsak način hotel uničiti Android. Po njegovem mnenju naj bi šlo za ukraden izdelek.

Ker ima Apple ogromno oboževalcev tudi izven meja ZDA, lahko pričakujemo, da se bo knjiga, ko bo prevedena v druge jezike, odlično prodajala tudi drugod po svetu. Seveda pa si jo lahko vsi tisti, ki jim branje angleških knjig ne povzroča težav, lahko kupijo že sedaj. V nekaterih ameriških spletnih trgovinah se jo dobi že za okoli 20 dolarjev (14 evrov).


Prijavi napako v članku