Matične plošče
28.07.2010 06:47

Deli z drugimi:

Share

Asusova kompaktna platforma polna bombončkov

Asus AT5IONT-I: osebni računalnik v malem.
Asus AT5IONT-I: osebni računalnik v malem.

Računalniški gigant Asus je svojo družino tihih in zmogljivih računalniških platform obogatil z novim modelom, ki temelji na osnovi izjemno priljubljenega in zmogljivega sistemskega nabora Nvidia Ion. Gre za model AT5IONT-I formata Mini-ITX (17 x 17 centimetrov), ki za preračunavanje podatkov uporablja energijsko varčen Intelov procesor Atom D525 frekvence 1,80 GHz.

Preostala strojna oprema obsega še sistemski pomnilnik kapacitete 512 megabajtov in vgrajeno grafično kartico, ki zagotavlja tekoče predvajanje celo visokoločljivih filmskih posnetkov. Platformo AT5IONT-I podjetja Asus bomo lahko uporabljali tako rekoč povsod, saj pri delovanju ne povzroča hrupa (pasivno hlajenje). Poleg tega je prijazna do okolja, saj pri polni obremenitvi porabi zanemarljivo količino električne energije.

Za priključitev zunanjih naprav je poskrbljeno s podatkovnim vodilom PCIe x4 ter nepogrešljivimi priključki HDMI, eSATA in USB 3.0. To pomeni, da je novinec kot nalašč celo za domači kino.

Maloprodajna cena vsestransko uporabne računalniške platforme AT5IONT-I podjetja Asus, ki bo naprodaj v jeseni, naj bi se v evropskem prostoru gibala okrog 140 evrov. Novost naj bi v pozni jeseni prispela celo k nam.

Vas zanima več iz te teme?
Asus matične plošče

Prijavi napako v članku