Matične plošče
02.12.2009 16:11

Deli z drugimi:

Share

ASRock pripravil prve osnovne plošče za Intelove procesorje Core i3 in Core i5 z vgrajeno grafiko

ASRock H55DE3
ASRock H55DE3

Podjetje ASRock je kot prvo nasploh pripravilo osnovne plošče s podnožjem Socket 1156 LGA, ki so namenjene prihajajočim Intelovim procesorjem z vgrajeno grafično kartico. Gre za osnovne plošče s prodajnimi oznakami H55DE3, H55M in H55M Pro, ki bodo naprodaj v prvih mesecih naslednjega leta in se medsebojno razlikujejo predvsem po velikosti.

Osnovna plošča ASRock H55DE3 je namenjena klasičnim računalniškim ohišjem ATX, medtem ko sta osnovni plošči H55M in H55M Pro velikosti Micro-ATX namenjeni kompaktnejšim računalniškim sistemom. Osnovne plošče bodo podpirale bogato paleto Intelovih procesorjev za osebne računalnike, ki bodo opremljeni z vgrajeno grafično rešitvijo in bodo izdelani s pomočjo 32-nanometrske tehnologije. Šlo bo za procesorje Core i3 družine 500 in Core i5 družine 600, ki bodo za preračunavanje enostavnejših grafičnih oblik uporabljali grafično sredico, izdelano v 45-nanometrski tehnologiji.

Osnovne plošče ASRock H55DE3, H55M in H55M Pro razpolagajo z video izhodoma VDA in HDMI, na voljo pa so tudi reže PCI Express 16x, ki so namenjene zmogljivejšim grafičnim rešitvam. Nove osnovne plošče podjetja ASRock so v polni meri združljive tudi s tehnologijo CrossfireX podjetja AMD/ATI, kar poemni, da bomo na njih lahko uporabljali tudi večjedrne grafične kartice družine Radeon.

Vas zanima več iz te teme?
AMD matične plošče

Prijavi napako v članku