Računalništvo, telefonija
18.06.2019 07:41

Deli z drugimi:

Share

Apple Watch kmalu pri nas tudi uradno

Funkcija za nadzor srčnega utripa in elektrokardiogram še nista na voljo za nas.
Funkcija za nadzor srčnega utripa in elektrokardiogram še nista na voljo za nas.

Podjetje Apple je septembra lani predstavilo povsem novo generacijo pametnih ročnih ur Watch in sicer četrto generacijo. Pri pametni ročni uri Apple Watch Series 4 je bil precejšnjih izboljšav deležen merilec srčnih utripov, ki nas bo pri športu opozarjal, če bomo prekoračili spodnjo ali pa zgornjo mejo, hkrati pa lahko celo prikaže krivuljo bitja srca. Slednja bo zagotovo prišla prav vsem, ki sicer imajo težavo s srcem, vsi ti podatki pa so seveda šifrirani.

Pametno ročno uro Apple Watch je danes sicer že mogoče kupiti pri nas, a le preko posrednikov, ki imajo lastno distribucijo, možno pa jo naročiti tudi preko spleta. Kmalu pa bo najbolj priljubljena pametna ročna ura naprodaj tudi uradno, in sicer tako v Applovih uradnih trgovinah kot pri pooblaščenih prodajalcih, kot je na primer Telekom Slovenije. Kupcem bo sprva na voljo zgolj različica opremljena z brezžično povezavo Wi-Fi, nekoliko kasneje pa jo bo mogoče kupiti tudi s podporo mobilnemu omrežju 4G/LTE, in sicer v navezi z navidezno telefonsko kartico eSIM.

Na uradno maloprodajno ceno pametne ročne ure Apple Watch, ki bo naprodaj v Applovih uradnih trgovinah kot pri pooblaščenih prodajalcih, bo treba še malo počakati, čeprav obstaja velika verjetnost, da bo ta enaka kot pri drugih prodajalcih. Po vsej verjetnosti bo pametno ročno uro Apple Watch mogoče kupiti tudi pri drugih operaterjih, predvsem različico, ki je opremljena s podporo za telefonsko kartico eSIM in mobilno omrežje 4G/LTE.


Prijavi napako v članku