Operacijski sistemi
29.10.2012 14:10

Deli z drugimi:

Share

Apple za Slovence zvišal cene aplikacij

Apple je najavil povišanje minimalnih cen za aplikacije. Medtem ko je doslej najnižja cena za posamično aplikacijo znašala preračunanih 79 evrskih centov, je zanjo odslej potrebno odšteti preračunanih 89 evrskih centov.
Apple si na račun dražjih aplikacij obeta dodatne finančna sredstva.
Apple si na račun dražjih aplikacij obeta dodatne finančna sredstva.

Slaba novica za vse, ki na Applovih spletni prodajalni App Store občasno ali redno kupujete aplikacije. Podjetje iz Cupertina je namreč kot strela z jasnega najavilo povišanje minimalnih cen za aplikacije. Medtem ko je doslej najnižja cena za posamično aplikacijo znašala preračunanih 79 evrskih centov, je zanjo odslej potrebno odšteti preračunanih 89 evrskih centov.

Podjetje Apple je vstopne cene aplikacij na spletnem portalu App Store podražil za 10 centov. Čeprav v absolutnem znesku podražitev ni velika, se je najnižja cena za posamično aplikacijo dejansko povišala za kar slabih 13-odstotkov. Podjetje iz Cupertina je minimalno ceno aplikacije zaenkrat povišalo le v Sloveniji, Italiji, Nemčiji, Franciji, Belgiji in na Danskem.

Dvig cen pri Applu opravičujejo predvsem z »nestabilnim« menjalnim tečajem med ameriškim dolarjem in evrov, zaradi česar naj bi razvijalci od evropskih kupcev zaslužili manj kot od ameriških. Podjetje iz Cuprtina je pri tem seveda »pozabilo« omeniti, da od vsake prodane aplikacije pospravi v žep kar 39-odstotkov kočne cene. S povišanjem najnižjih cen za posamično aplikacijo bo na račun tega kakopak tudi Apple zaslužil kar nekaj dodatnega denarja.

Vas zanima več iz te teme?
iOS operacijski sistem

Prijavi napako v članku