Telefoni
27.06.2016 16:13
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple se pripravlja na velik tehnološki preboj

Zakaj je 2015 mejnik podjetja Apple?
Zakaj je 2015 mejnik podjetja Apple?

Podjetje Apple pri razvoju produktov stavi na kvaliteto izdelkov. Novosti se predstavljajo izključno takrat, ko je tehnologija dozorela. Zato ne preseneča zakaj so applovi produkti v tem trenutku najbolj povpraševani saj enostavno delujejo in se uporabnikom ni potrebno ukvarjati z nastavitvami in ostalimi nepotrebnimi aktivnostmi za katere kupci applovih produktov nimajo časa. Tokrat pa naj bi bilo drugače saj se Apple pripravlja na tehnološki preboj pri pametni uri Apple Watch.

Apple Watch je na letošnjem WWDC 2016 predstavljala glavno zvezdo dogodka. Apple je povsem prenovil operacijski sistem watchOS 3 in ura je tako čez noč postala še boljša kot pred tem. V tem trenutku tako ni pametne ure, ki bi Apple Watch lahko predstavljala resno konkureco. Dejstvo, ki najbolj boli konkurenta Samsunga. Slednji je v zadnjih nekaj letih predstavil že več kot 10 modelov pametnih ur vendar pa se noben na trgu ni uspešno prodajal.

Zdaj pa pri Applu načrtujejo naslednji pomemben korak. Apple Watch naj bi v prihodnosti imela zaslon imenovan micro LED. Gre za prvi takšen tip zaslona na katerikoli pametni napravi. Letos, ko bo predstavljena druga generacija pametne ure Apple Watch, najverjetneje še ne bo na voljo. Tako se lahko novosti veselimo za leto 2017.

Micro LED tehnologija prinaša številne prednosti za uporabnike. Zaslon je svetlejši kot OLED zasloni in hkrati zmožen predstaviti večji spekter barv. Tehnologija tudi omogoča razvoj tanjših ohišij ure in, kar je še pomembneje, je v tem trenutku najbolj varčna z baterijo. Posledično se lahko navdušenci nad applovo pametno uro veselijo tanjšega ohišja in vzdržljivejše baterije. Edina slabost micro LED zaslona je izjemno draga proizvodnja. To naj bi bil tudi eden izmed razlogov zakaj bo Apple Watch prva pametna naprava z opisanim tipom zaslona.

Razlog zakaj se lahko pri Applu lotevajo omenjenega razvoja micro LED zaslonov je prevzem podjetja LuxView Technology iz Tajvana. Leta 2014 je Apple prevzem omenjeno podjetje in leto dni pozneje sporočil, da bo na Tajvanu vzpostavil nov laboratorij za razvoj in raziskave. Posledica tega je uporaba povsem nove tehnologije zaslonov, ki bo Applu omogočila veliko konkurenčno prednost na trgu.


Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku