Telefonija
19.09.2023 05:47
Posodobljeno 2 dneva nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple rešuje težavo prekomernega sevanja telefonov iPhone 12

Francoski regulatorni organ je nedavno Applu prepovedal prodajo starejših telefonov iPhone 12, potem ko niso prestali ključnih testov za elektromagnetno sevanje. 

Podjetje, ki je pravkar predstavilo svojo najnovejšo generacijo iPhonov, vztraja, da je model 12 varen in da so telefone od njihove predstavitve leta 2020 certificirali v državah po vsem svetu. Poudarja, da je problem, ki ga je sprožila francoska vladna agencija, ki upravlja z brezžičnimi komunikacijskimi frekvencami, “povezan s specifičnim testnim protokolom.”

Francoska agencija je povedala, da je iPhone 12 nedavno padel na enem od dveh tipov testov za elektromagnetne valove, ki jih lahko telo absorbira. Francoska vlada je takoj zatem ustavila prodajo telefonov in Applu sporočila, da mora nemudoma odpraviti težavo ali pa za vedno umakniti telefone iz prodaje in se hkrati soočiti še z množičnim odpoklicem telefonov, ki so že v obtoku.

Apple je v izjavi povedal, da “bo za uporabnike v Franciji izdal posodobitev programske opreme, upoštevajoč protokol, ki ga uporabljajo francoski regulatorji.” Kaj bo ta posodobitev spremenila, niso komentirali.

Francoska prepoved bi se lahko po treh mesecih razširila na vseh 27 držav EU, če Apple ne bi izdal posodobitve in če nobena druga vlada temu ne bi nasprotovala, je dogajanje komentirala tiskovna predstavnica Evropske komisije Sonya Gospodinova.

Francoski minister za digitalne zadeve je povedal, da so ravni sevanja iPhone 12 še vedno veliko nižje od tistih, ki jih znanstvene študije opredeljujejo za potencialno škodljive za uporabnike. Agencija za sevanje je priznala, da njeni testi ne odražajo tipične uporabe telefona.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Z več kot 25 letnimi izkušnjami lahko Vibor d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. V želji uporabnikom omogočati hitrejše ... Več
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več
Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več
Zlati partner

SOFTWAREONE d.o.o.

Letališka cesta 1, 1000 Ljubljana, Tel: 05 925 03 00
SoftwareOne je vodilni globalni ponudnik celovitih rešitev in storitev na področju programske opreme in oblaka, ki na novo določa, kako podjetja razvijajo, kupujejo in upravljajo ... Več