Namizni računalniki
25.09.2013 15:23

Deli z drugimi:

Share

Apple prenovil namizne računalnike iMac s procesorji Haswell

V ZDA je podjetje Apple najavijo razpoložljivost nove generacije računalnikov iMac, ki za preračunavanje podatkov uporabljajo Intelove procesorje s sredicami Haswell. Novi Applovi računalniki iMac se lahko pobahajo še z novo in zmogljivejšo grafiko ter hitrejšo brezžično povezavo Wi-Fi.
Novi namizni računalniki Apple iMac so opremljeni z zmogljivejšimi procesorji, prenovljeno grafiko in hitrejšo brezžično povezavo!
Novi namizni računalniki Apple iMac so opremljeni z zmogljivejšimi procesorji, prenovljeno grafiko in hitrejšo brezžično povezavo!

Podjetje Apple je prijetno presenetilo z najavo nove generacije namiznih računalnikov iMac, ki za preračunavanje podatkov uporabljajo najnovejše Intelove procesorje s sredicami Haswell. Uporaba četrte generacije procesorjev Intel Core je pohitrila delovanje priljubljenih računalnikov ob hkratnem zmanjšanju porabe električne energije, pri najtežjih nalogah pa s povišanjem privzete frekvence priskoči na pomoč napredna tehnologija Turbo Boost Technology 2.0. Novi Applovi računalniki iMac se lahko pobahajo še z novo in zmogljivejšo grafiko ter hitrejšo brezžično povezavo Wi-Fi.

Vstopna različica osebnega računalnika iMac z 21,5-palčnim (54,6-centimetrskim) zaslonom je opremljena z Intelovim procesorjem Core i5 frekvence 2.7-gigahercev in vgrajeno grafično kartico Intel Iris Pro, medtem ko najzmogljivejša inačica ponuja Intelov procesor Core i7 frekvence 3,5-gigahercev in zmogljivo grafično kartico Nvidia GeForce 700. Novici so za nameček opremljeni še z brezžično povezavo Wi-Fi 802.11ac, ki zagotavlja kar 3-krat hitrejši prenos podatkov v primerjavi z zdajšnjim 802.11n in za nameček porabi kar 6-krat manj električne energije. Za shranjevanje podatkov pa je na voljo vgrajen hibridi trdi disk z do tremi gigabajti prostora (Fusion Drive) oziroma občutno dražji pogon Solid State, na katerega lahko shranimo do največ terabajt podatkov.

Nova družina Applovih namiznih računalnikov iMac je že naprodaj v ZDA, za vstopni model pa je potrebno odšteti preračunanih 960 evrov oziroma preračunanih 1.110 evrov za model z večjim zaslonom. Novinci bodo proti koncu leta naprodaj tudi pri nas. Za model z 21,5-palčnim zaslonom bo potrebno odšteti okoli 1.300 evrov, za model z 27-palčnim zaslonom pa okoli 1.500 evrov.

Vas zanima več iz te teme?
Apple računalniki

Prijavi napako v članku