Namizni računalniki
20.08.2013 10:57

Deli z drugimi:

Share

Apple pozval lastnike računalnikov iMac k zamenjavi grafične kartice

Podjetje Apple je pred kratkim pozval vse lastnike njegovih računalniških sistemov iMac na brezplačno zamenjavo vgrajene grafične kartice AMD Radeon HD 6970M. Zaradi napake se namreč na zaslonu lahko pojavijo bele in modre navpične črte, v določenih primerih pa lahko ta celo potemni.
Apple je po slabih treh letih priznal obstoj težav z grafičnimi karticami, ki so bile med letoma 2011 in 2012 vgrajene v računalnike iMac.
Apple je po slabih treh letih priznal obstoj težav z grafičnimi karticami, ki so bile med letoma 2011 in 2012 vgrajene v računalnike iMac.

Podjetje Apple je zaradi pritiska javnosti pred kratkim vendarle priznalo obstoj težav z grafičnimi karticami, ki so bile med letoma 2011 in 2012 vgrajene v njihove računalniške sisteme iMac. Zaradi nepravilnega delovanja vgrajene grafične kartice AMD Radeon HD 6970M so se nekaterim uporabnikom 27-palčne (68,6-centimetrske) različice na zaslonu pričele pojavljati bele in modre navpične črte, v določenih primerih pa lahko zaslon celo potemni. Applovi programerji so napako poskušali odpraviti s posodobitvijo grafičnih gonilnikov, vendar so bili pri tem podvigu neuspešni.

Če ste torej računalniški sistem iMac s 27-palčnim zaslonom in vgrajeno grafično kartico AMD Radeon HD 6970M kupili med letoma 2011 in 2012 in ste med delom opazili, da se vam na zaslonu pojavljajo bele in modre navpične črte, se nemudoma obrnite na pooblaščenega serviserja izdelkov Apple. Ta bo namreč poskrbel za brezplačno zamenjavo neustreznih grafičnih kartic. Ponudba kakopak velja le za Appove računalniške sisteme iMac, ki so bili prodani v zadnjih treh letih.

Vas zanima več iz te teme?
Apple računalniki

Prijavi napako v članku