Namizni računalniki
07.02.2010 18:35
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple plačuje nadomestilo za pokvarjene računalnike iMac

Applu ni vseeno za težave svojih kupcev.
Applu ni vseeno za težave svojih kupcev.

Pred nekaj časa se je veliko število kupcev novega 27-inčnega računalnika Apple iMac pritoževalo nad različnimi problemi, povezanimi s sliko. Uporabniki so tako negodovali nad utripanjem in rumenkasto sliko ter nad poškodovanimi zasloni zaradi dostav. Kot kaže pa po poročanju spletne strani Gizmodo.com sedaj Apple vsaj nekaterim izmed njih zaradi teh neljubih dogodkov plačuje denarno nadomestilo v višini 15 odstotkov cene kupljenega računalnika.

Omenjena spletna stran navaja, da je Apple že kar nekaj bralcem plačal omenjeno denarno nadomestilo. To nadomestilo nanese kar nekaj denarja, saj kupci tako za verzijo 27-inčnega iMaca, ki stane 2.000 dolarjev (slabih 1.500 evrov), dobijo lepih 300 dolarjev (dobrih 200 evrov) nadomestila. Na Gizmodo.com so sicer tudi navedli, da so denar dobili kupci, ki so imeli večkratne probleme s svojimi iMaci, tako da ni povsem jasno, ali so do tega denarja po Applovi politiki upravičeni prav vsi kupci s težavami ali samo tisti z večkratnimi težavami.

Pred nedavnim smo tudi poročali tem, da morajo kupci na 27-inčni iMac, naročen preko uradne Applove spletne prodajalne, čakati kar tri tedne. Ta čas se je sedaj nekoliko popravil, saj je na računalnik potrebno čakati “le” še dva tedna.

Vas zanima več iz te teme?
Apple računalniki

Prijavi napako v članku