Računalništvo, telefonija
01.05.2017 19:45
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple jutri znova v središču pozornosti

Ista Applova trgovina je bila izropana kar dvakrat v razmaku štirih dni!
Ista Applova trgovina je bila izropana kar dvakrat v razmaku štirih dni!

Podjetje bo jutri ob večernih urah po slovenskem času predstavilo najnovejše poslovne rezultate za prvo četrtletje letošnjega leta. Delnica podjetja je na borzi v zadnjih mesecih skokovito pridobila na vrednosti in dosegla rekordne cene. Investitorji in analitiki so tako glede applove delnice še naprej optimistični kljub temu, da najverjetneje jutri ne bo veliko prodajnih rekordov. Razlog za to je seveda čas v katerem se nahajamo. Prvi trije meseci novega leta sledijo najbolj pomembnemu zadnjemu četrtletju prejšnjega leta zato prodaja ni tako visoka. Vseeno pa morajo pri Applu doseči oziroma preseči prodajne rezultate dosežene v prvem četrtletju prejšnjega leta. Samo to bo zadovoljilo analitike, ki se že zavedajo, da kupci vse bolj zavlačujejo z nakupom novih iPhonov saj v jeseni prihaja težko pričakovani iPhone 8, ki bo hkrati predstavil model na 10. obletnico pametnega telefona.

Po neuradnih informacijah naj bi Apple dosegel pričakovanja medijev in analitikov. Prihodki naj bi znašali med 51,5 in 53,5 milijarde ameriških dolarjev. To je več kot dobrih 50 milijard, ki jih je Apple uspel ustvariti v prvem četrtletju leta 2016. Prodaja pametnih telefonov iPhone naj bi se za las zgrešila 52 milijonov kar pomeni, da bo presegla 51,2 milijona prodanih iPhonov v obdobju od januarja do meseca marca leta 2016. Relativno skromna rast tako pri prihodkih kot tudi prodaji pametnih telefonov je posledica slabše rasti prodaje na kitajskem trgu. Močan trg je v preteklosti bil eden izmed razlogov zakaj so pri Applu beležili prodajne rekorde vendar pa se je v tem trenutku rahlo ohladil.

Področje, ki pa postaja vse bolj pomembno za Apple pa je programska oprema. Prodaja iz naslova App Store, iCloud in Apple Music naj bi v prvih treh mesecih letos, v primerjavi z enakim obdobjem lani, zabeležila 13 odstotno rast. Prihodki naj bi znašali 6,8 milijarde ameriških dolarjev kar predstavlja pomemben nov vir prihodkov, ki ga Apple nujno potrebuje saj večino denarja ustvari samo iz naslova prodaje iPhonov.


Prijavi napako v članku