Prenosni računalniki
21.07.2011 18:34

Deli z drugimi:

Share

Apple je posodobil MacBook Air

Apple je posodobil MacBook Air z naslednjo generacijo procesorjev, tehnologijo Thunderbolt in osvetljeno tipkovnico.
Apple je posodobil MacBook Air z naslednjo generacijo procesorjev, tehnologijo Thunderbolt in osvetljeno tipkovnico.
Apple je posodobil MacBook Air z naslednjo generacijo procesorjev, tehnologijo Thunderbolt in osvetljeno tipkovnico.

Apple je posodobil svoje računalnike MacBook Air z naslednjo generacijo procesorjev, tehnologijo Thunderbolt, z osvetljeno tipkovnico in najnaprednejšim operacijskim sistemom na svetu – Mac OS X Lion. MacBook Air ima skoraj dvakratno zmogljivost prejšnje generacije, pomnilnik flash za takojšnjo odzivnost in kompaktno, izjemno prenosno obliko.

MacBook Air je na voljo z 28-centimetrskim (11-palčnim) in 33-centimetrskim (13-palčnim) zaslonom, ki ga je mogoče enostavno prenašati v aktovki ali ročni torbici. Vzdržljivo aluminijasto ohišje MaBook Aira na najtanjšem delu meri samo 0,27 cm, 1,72 cm pa na najdebelejšem delu. Pomnilnik flash omogoča takojšen zagon MacBook Aira in ponuja hiter dostop do podatkov, izboljšano zanesljivost in neverjetno energijsko učinkovitost. 28-centimetrski model tehta 1 kg in omogoča 5 ur delovanja z enim polnjenjem, 33-centimetrski model pa tehta 1,3 kg in omogoča 7 ur delovanja.

Z najnovejšimi dvojedrnimi procesorji Intel Core i5 in Core i7 je novi MacBook Air do dvakrat hitrejši od prejšnje generacije in ima vso potrebno moč za obdelovanje fotografij in videa, za klice FaceTime, igranje iger ter delo z dokumenti in s predstavitvami. MacBook Air ima tudi grafiko Intel HD Graphics 3000 in do 4 GB hitrejšega pomnilnika s taktom 1333 MHz.

Tehnologija prenosa podatkov Thunderbolt dopušča povezljivost, kakršno uporabniki MacBook Airov doslej niso imeli. Z enim samim kablom je mogoče povezovati računalnik z visokozmogljivimi napravami in novim Applovim zaslonom Thunderbolt Display, prvovrstno priključno postajo za prenosnike Mac. Thunderbolt je mogoče enostavno prilagoditi ostalim vmesnikom, kot sta FireWire in gigabitni Ethernet.

MacBook Air je opremljen z osvetljeno tipkovnico polne velikosti in inovativno stekleno sledilno ploščico, občutljivo na dotik Multi-Touch. Tipkovnica je oblikovana tako, da omogoča udobno in lahkotno tipkanje, za osvetlitev pa uporablja svetlobno tipalo, ki zaznava svetlobo v okolici in tako prilagaja moč osvetlitve vsakemu okolju. Sledilna ploščica Multi-Touch podpira Lionove nove večprstne kretnje, kot so vztrajnostno pomikanje zaslona, trepljanje ali ščipanje prstov za povečanje spletne strani ali slike ter drsenje levo ali desno za obračanje strani ali preklapljanje med celozaslonskimi aplikacijami.

MacBook Air ima svetel zaslon LED visoke ločljivosti, ki je izredno tanek, vendar ima kljub temu ločljivost precej debelejših zaslonov. Izjemno hiter Wi-Fi omogoča brezžično nalaganje aplikacij iz Mac App Stora, izdelovanje varnostnih kopij z napravo Time Capsule in hitro izmenjavo datotek z uporabo tehnologije AirDrop. MacBook Air ima tudi Bluetooth za brezžično povezovanje z zunanjimi napravami in dva vmesnika USB za enostavno povezovanje z napravami, ki jih uporabljamo vsak dan.

Apple izdeluje okolju najbolj prijazne prenosnike, MacBook Air ustreza energijskemu standardu Energy Star 5.2 in ima status EPEAT Gold. Vsako enodelno ohišje je narejeno iz aluminija, ki ga je mogoče reciklirati, standardno pa je opremljeno z energijsko učinkovito osvetljenim zaslonom LED brez vsebnosti živega srebra, prekritim s steklom brez arzena. Prenosniki Mac ne vsebujejo bromiranih zaviralcev gorenja, so brez PVC-ja in jih je mogoče reciklirati.

Vsak novi MacBook Air je opremljen z operacijskim sistemom Mac OS X Lion, osmo različico najbolj naprednega operacijskega sistema na svetu, ter aplikacijami iLife za ustvarjanje in deljenje čudovitih fotografij, filmov in glasbe. Lion Macu prinaša več kot 250 novosti, vključno s kretnjami Multi-Touch, sistemsko podporo celozaslonskim aplikacijam, funkcijo Mission Control, z inovativnim prikazom vsega, kar teče na Macu, Mac App Storom, najboljšim mestom za iskanje nove programske opreme, vgrajenim v sam operacijski sistem, z Launchpadom, novim domom vseh nameščenih aplikacij in s popolnoma prenovljeno aplikacijo Mail.

MacBook Air z 28-centimetrskim zaslonom in procesorjem 1,6 GHz je na voljo v dveh različicah, eno z 2 GB delovnega pomnilnika in 64 GB pomnilnika flash ter drugo s 4 GB delovnega pomnilnika in 128 GB pomnilnika flash. 1,7 GHz različica s 33-centimetrskim zaslonom je na voljo v različici s 4 GB delovnega pomnilnika in 128 GB pomnilnika flash ter 4 GB delovnega pomnilnika in 256 GB pomnilnika flash. Posebej je mogoče naročiti konfiguracije s procesorjem Core i7 1,8 GHz in dodatnim pomnilnikom flash, MacBook Air SuperDrive in Ethernet vmesnikom USB.

Vas zanima več iz te teme?
Apple prenosni računalniki

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več

KARTUŠE.NET

Titova cesta 44, 2000 Maribor, Tel: 040 125 585
Kartuše za Epson Kartuše za Canon Kartuše za HP Kartuše za Lexmark Kartuše za Brother Kartuše za Dell Kartuše za Samsung Tonerji za HP Tonerji za Samsung ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več