Računalništvo, telefonija
16.10.2016 09:23

Deli z drugimi:

Share

Apple bo slepo zaupal obiskovalcem svojih trgovin

V izbranih Applovih trgovinah bo mogoče rokovati s telefoni iPhone brez zaščitnih vrvic.
V izbranih Applovih trgovinah bo mogoče rokovati s telefoni iPhone brez zaščitnih vrvic.

V skoraj vseh trgovinah širom sveta so pametni mobilni telefoni tako ali drugače privezani na razstavni pult, saj se trgovci bojijo, da bodo odtujeni. Kot pa vse kaže ima podjetje Apple do potencialnih kupcev vendarle nekoliko več zaupanja, čeprav so njegove naprave zaradi vrednosti in prestiža pogosto tarča nepridipravov. V določenih Applovih trgovinah računalniški gigant svojih pametnih telefonov iPhone namreč ne bo več privezani na pult.

Apple svojih prestižnih telefonov ne bo več vezal na prodajni pult zgolj zaradi tega, ker to potencialnemu kupcu onemogoča, da bi dobil pravi vtis o kakovosti telefona. Če pa se bo med kupci vseeno našel nekdo z nepoštenimi nameni, se bo pri poskusu odtujitve naprave iz trgovine aktiviral alarm. Če bo nepridipravu kljub temu uspelo pobegniti, si z ukradenim telefonom kaj veliko ne bo mogel pomagati, saj bo povsem neuporaben. Poleg tega bo podjetje Apple bolj ali manj natančno vedel, kje se ukradeni telefon nagaja.

Trenutno je mogoče s pametnimi mobilnimi telefoni iPhone brez nadležnih varnostnih »kablov« rokovati v dveh izbranih trgovinah v Združenem kraljestvu in v Kanadi. Če se bo Applova iniciativa obnesla, bo ta praksa uvedena tudi v drugih državah širom sveta.


Prijavi napako v članku