Računalništvo, telefonija
01.04.2020 14:00

Deli z drugimi:

Share

ANKETA: Vloga UX v Sloveniji.

V UX Labu – Centru za uporabniško izkušnjo izvajajo raziskavo med predstavniki slovenskega gospodarstva in javne uprave o vlogi uporabniške izkušnje v Sloveniji.
Anketa UX Lab o uporabniški izkušnji
Anketa UX Lab o uporabniški izkušnji

V UX Labu s svojo novo raziskavo poudarjajo na pomen uporabniške izkušnje tudi v realnem prostoru, sploh glede na vse večjo prepletenost analogne in digitalne izkušnje uporabnikov z določenim podjetjem ali blagovno znamko.

Še vedno, tako pravijo v UX Labu, je v Sloveniji zavedanje o vplivu uporabniške izkušnje na kakovost storitev in prodajo prenizko in glede tega zelo zaostajamo za drugimi, digitalno razvitimi državami. V obdobju digitalne transformacije je spremljanje izkušenj uporabnikov postalo namreč nova nafta. Tako ima na primer srednje velika banka na Nizozemskem samostojen oddelek za uporabniško izkušnjo, v katerem je zaposlenih več kot 10 ljudi. Ta oddelek ima v podjetju tudi velik vpliv in je vključen v najpomembnejše tako poslovne kot tudi strateške odločitve.

Uroš Žižek, vodja razvoja in raziskav v podjetju E-laborat in strokovnjak za digitalno uporabniško izkušnjo, ob tem dodaja: »Dokler uporabniki in uporabniška izkušnja ne bo tretirana kot poslovna funkcija, do takrat bo večina slovenskega spleta »stala« na mestu. Uporabniška izkušnja ni strošek, temveč investicija v boljše procese v podjetju. Nepripravljenost na zagotovitev dobre izkušnje se je nazorno pokazala ob sedanjem stanju v državi, saj je bilo le nekaj podjetij pripravljeno na tako velik pritisk uporabnikov na spletno nakupovanje in komuniciranje.«

Sicer pa so si v UX Labu kot prvo nalogo zadali, da bodo analizirali dejansko vlogo uporabniške izkušnje v slovenskem prostoru. Zato so pripravili anketo, ki jo bodo izvedli med slovenskimi podjetji in agencijami (digitalnimi, marketinškimi…) ter med predstavniki javne uprave.

Vabljeni k sodelovanju & posredovanju raziskave

Anketo z naslovom Vloga uporabniške izkušnje (UX) v Sloveniji najdete na spodnjem naslovu.

V UX Labu vam bodo hvaležni, če boste k izpolnjevanju ankete povabili tudi vaše uporabnike in tako prispevali k še bolj merodajnim rezultatom in premikom na tem področju.

Povezava do ankete

Anketa vam bo vzela približno 10 minut časa. Na koncu pa se boste odločili, ali želite prejeti rezultate ankete tudi sami.

Za sodelovanje se vam najlepše zahvaljujejo.

P. S.: #OstaniDoma. Čas, kdaj vam posredujejo anketo, ni naključen. Ker nas večina dela od doma, verjamejo, da bo to tudi primeren čas, ko se bomo lahko v miru posvetili temam, ki bodo tudi po krizi še kako pomembne – med njimi tudi digitalna uporabniška izkušnja.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem E-LABORAT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri E-LABORAT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem E-LABORAT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OTEL d.o.o.

Klavčičeva ulica 12, 1241 Kamnik, Tel: 041 505 323

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668