Operacijski sistemi
05.11.2011 08:01

Deli z drugimi:

Share

Android v ZDA še naprej najbolj popularen

Android nikakor ne misli predati prestola iOS-u in ostali druščini.
Android nikakor ne misli predati prestola iOS-u in ostali druščini.

Podjetje Nielsen je pripravilo novo raziskavo, v kateri je ugotavljalo, kateri operacijski sistem za mobilne telefone ima v ZDA največ uporabnikov. Rezultati kažejo, da je med tovrstnimi operacijskimi sistemi še naprej na prvem mestu Googlov Android. Kar nekaj odstotkov manjši tržni delež pa imata drugouvršečni Applov iOS ter tretjeuvrščeni Research in Motionov Blackberry OS.


Če smo nekoliko natančnejši, operacijski sistemom Android je v tretji četrtini letošnjega leta obvladoval 43 odstotkov tržnega deleža. V primerjavi s četrtletjem poprej je to štiri odstotne točke več. Applov iOS, ki ga najdemo na mobilnikih iPhone, je v tretjem četrtletju držal v rokah “le” 28-odstotni delež.

Na tretjem mestu Nielsenove lestvice z 18-odstotnim deležem najdemo operacijski sistem BlackBerry OS, ki je sicer v lasti podjetja Research in Motion (RIM). Ta je v primerjavi z drugim četrtletjem izgubil dve odstotni točki. Četrto mesto je s 7 odstotki zasedel Windows Mobile. Tudi on pa je izgubil dve odstotni točki v primerjavi s četrtletjem poprej.

Vas zanima več iz te teme?
Android operacijski sistem

Prijavi napako v članku