Operacijski sistemi
20.09.2015 16:50

Deli z drugimi:

Share

Android One prihaja v Evropo!

Mobilnik BQ Aquaris A4.5 za relativno nizko ceno ponuja veliko.
Mobilnik BQ Aquaris A4.5 za relativno nizko ceno ponuja veliko.

Platforma Android One predstavlja eno izmed najpomembnejših iniciativ s pomočjo katere se lahko pametni mobilni telefon in dostop do spleta ponudi tudi tistim država sveta, kjer ga danes večina prebivalcev na žalost še nima. Najprej so se pri Googlu osredotočili na azijske države kot je Indija, ki predstavlja enega najhitreje rastočih se trgov za ponudnike pametnih telefonov in spletnih storitev. Sedaj pa je malce nepričakovano prišla na vrsto Evropa, saj je prvi mobilnik s platformo Android One naprodaj v Španiji in na Portugalskem.

Pametni mobilni telefon s platformo Android One je BQ Aquaris A4.5 je evropskim kupcem naprodaj med 170 do 180 evri. Novost nas kljub nizki ceni vsaj zlahka ne bo pustila na cedilu, saj je opremljena s štirijedrnim procesorjem MediaTek MT6735M frekvence enega gigaherca (jedra Cortex-A53), 4,5-palčnim (11,4-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 540 x 960 slikovnih točk, digitalnim fotoaparatom ločljivosti osem milijonov slikovnih točk in spletno kamero ločljivosti pet milijonov slikovnih točk. Poleg tega tu najdemo še vgrajeni pomnilnik z 16 gigabajti prostora, na katerem je nameščen Android 5.1.1. Lollipop.

Pametni mobilni telefon BQ Aquaris A4.5 ima možnost sočasne uporabe dveh telefonskih kartic SIM, podpira hitro mobilno omrežje 4G/LTE in bogato paleto brezžičnih povezav. Za dovolj dolgo avtonomijo pa je bilo poskrbljeno z baterijo kapacitete 2.470 miliamper ur.

Vas zanima več iz te teme?
Android operacijski sistem

Prijavi napako v članku