Računalništvo, telefonija
05.05.2011 14:22

Deli z drugimi:

Share

Android na BlackBerryju

Operacijski sistem QNX,  tako kot Google Android, uporablja standard POSIX, kar bi naj omogočilo razmeroma enostavno pretvorbo aplikacij.
Operacijski sistem QNX, tako kot Google Android, uporablja standard POSIX, kar bi naj omogočilo razmeroma enostavno pretvorbo aplikacij.

Na aktualnem BlackBerry Worldu 2011, kateri poteka v Orlandu na Floridi, so včeraj vsem srečnim obiskovalcem (mi žal nismo bili med njimi …) demonstrirali AndroidPlayer – emulator, ki deluje na PlayBooku in omogoča izvajanje Android aplikacij na RIM-ovem tabličnem računalniku. Ker je sam vmesnik Androidovih naprav nekoliko drugačen od tistega na PlayBooku, so meniji in gumb za Home prilagojeni BlackBerryu, medtem ko se tipka Back pojavlja kot programski gumb na ekranu. Android emulator za PlayBook je bil tako predstavljen še pred uradnim izidom, vendar podatka o tem kdaj bi naj bil na voljo tudi za končne uporabnike še ni zaslediti.

Mimogrede, spletna stran Pcworld.com je v aprilu navedla štiri razloge, zakaj se je priporočljivo izogniti nakupu novega PlayBooka, med katerimi je bil tudi ta, da delovanje aplikacij preko Android emulatorja ne bo tako učinkovito kot na sami matični Android napravi. No, po vsem videnem menimo, da je strah več kot odveč.


Prijavi napako v članku